Els pagesos tornen a protestar aquest dimarts a Tarragona amb una tractorada

En aquesta ocasió l'acció se centrarà al Port de Tarragona per denunciar la «competència deslleial» que suposen les importacions

Els pagesos han convocat noves tractorades a Tarragona.
Els pagesos han convocat noves tractorades a Tarragona. | Hugo Fernández
12 de febrer del 2024
Actualitzat el 13 de febrer a les 7:16h
El sectoragrícola no s'arronsa i continua endavant amb les protestes que ja fa més d'una setmana que s'allarguen en diferents punts de Catalunya. Si bé l'inici de les tractorades va ser seguir la corrent dels pagesos a França i emetre un clam contra la càrregaadministrativa que pateixen, el baixpreu que reben pels seus productes, la manca de solucions per afrontar la sequera i, en definitiva, la situació "agònica" del sector, aquest dimarts 13 de febrer les tractorades tenen un nou objectiu.

La marxa, anunciada fa dues setmanes, en aquesta ocasió tindrà com a destí final l'accés del Port de Tarragona. Des d'allí, els pagesos volen denunciar "les importacions de mercaderies que fan competència deslleial als productes catalans".

En aquest sentit, els pagesos catalans estan convocats a diferents hores per posar rumb fins a l'ens portuari tarragoní. A la demarcació de Tarragona hi ha tresconvocatòries: una des de Reus, a partir de les nou del matí; una altra a Valls a les 08.30 hores i a dos quarts de deu del matí al Morell.

També estan convocats pagesos del Priorat i de les Terres de l'Ebre, amb sortides a la carretera des de primera hora del matí amb l'objectiu que tots els protestants arribin a l'accés del Port de Tarragona a les deu del matí. Paral·lelament, el sector agrícola de les comarques lleidatanes també sortirà a la carretera per tallar l'accés a Mercabarna sota el mateix clam.