Parada a la central nuclear d'Ascó II per un curtcircuit sense impacte en la seguretat

La incidència no ha afectat persones ni el medi ambient i s'estan realitzant tasques de manteniment a les instal·lacions

Imatge d'arxiu de la central nuclear d'Ascó
Imatge d'arxiu de la central nuclear d'Ascó | ACN
13 de febrer del 2024
Actualitzat a les 9:08h
La Central Nuclear d'Ascó II (Ribera d'Ebre) ha notificat una parada per tal de restablir l'operabilitat d'un quadre d'alimentació elèctrica que ha patit un curtcircuit amb una petita quantitat de fum i calor (sense flama). Segons informa EFE, la incidència no hauria tingut impacte en la seguretat.

Ascó ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) la seqüència de parada de la unitat II, per recuperar el funcionament del quadre elèctric, que proporciona energia a algunes vàlvules d'aïllament de contenció, d'acord amb un comunicat de l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV).

El curtcircuit s'ha produït durant unes tasques de manteniment i ha activat el sistema de detecció d'incendis. L'equip tècnic de la instal·lació intervindrà en el quadre afectat en les pròximes hores i, un cop fetes les proves funcionals corresponents, tornarà a sincronitzar la planta a la xarxa elèctrica. La incidència no ha tingut impacte en la seguretat de la central ni ha afectat les persones o el medi ambient.