1 de 10

El retorn d'uns clàssics: Primer Asalto treuen nou disc més de trenta anys després

El grup nascut el 1979 a Bellvei publica 'Estamos vivos' a través de les plataformes digitals

per TarragonaDigital, 6 d'abril de 2022 a les 12:17 |

Quan Primer Asalto van publicar el 1987 el disc 'La noche espera' van aconseguir una cosa a l'abast de molt pocs aleshores. Va ser la primera formació de rock del Baix Penedès que aconseguia deixar la seva música immortalitzada en un àlbum. Més de trenta anys després, el grup ha publicat la seva continuació, 'Estamos vivos', que ha vist la llum aquest 4 d'abril del 2022.

 

Un total de 35 anys —i un abisme en l'àmbit musical i discogràfic— separen les dues gravacions. Si 'La noche espera' es va llençar en format casset, el nou disc de Primer Asalto es pot trobar en plataformes digitals com Spotify. Renovar-se o morir, que diuen, i el grup que va tenir el seu germen a Bellvei deixa clar des del mateix títol que estan ben vius.

 

Una història que es remunta a 43 anys enrere

Primer Asalto es va crear el 1979 i va ser la primera formació de hard-rock del Baix Penedès. Dels seus inicis encara queden el guitarrista Xavi Aparici i el cantant Josep Carles Rius. Els fundadors Àlex González 'Tormentor', Adrià González i Rafa Castillo van ser substituïts al cap de poc per Diego Sánchez, Jordi Bernat i Jordi Escobar.

 

Els dos primers també formen part encara de l'actual formació, com a guitarra i bateria. L'únic membre actual que no havia tocat abans amb el grup és Marc Guitart, que es fa càrrec del baix. Aquella primera etapa es va acabar coincidint amb la publicació del seu debut, venint després trenta anys de silenci.

 

Retorn el 2019

No va ser fins a finals del 2019 que Primer Asalto va tornar a la vida per commemorar els 40 anys del seu naixement. Ho van fer amb un concert celebrat al Sam Boulevard del Vendrell, que va servir de guspira per iniciar una segona vida. Durant els dos últims anys pandèmics, el grup s'ha dedicat a preparar i gravar aquestes noves vuit cançons, que ara veuen la llum.

 

Han comptat amb el suport de Sergi Aparici, fill del Xavi i integrant de Sam Scares, rere els controls. També han tingut col·laboracions de músics com Pemi Rovirosa (Lax'n'Busto), Jaume Nin (Buhos) i Ivan Flores (Sam Scares). El grup prepara ara el nou directe per poder presentar el disc als escenaris.

Participació