1 de 10

Tot preparat per al Concurs de Castells: tres jornades i «retrobament» de 42 colles

El certamen se celebrarà el 25 de setembre a Torredembarra i l'1 i 2 d'octubre a la TAP | Les entrades sortiran a la venda el 27 de juliol

per Albert Fuertes, 23 de juny de 2022 a les 12:50 |

El Concurs de Castells torna recuperant el format de tres jornades i 42 colles després de la suspensió de l'edició del 2020 per la covid-19. Un certamen que se celebrarà el 25 de setembre a Torredembarra amb 12 colles, i l'1 i 2 d'octubre, amb 18 i 12 colles, respectivament, a la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona.

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha expressat que «volem que sigui el Concurs del retrobament amb totes les colles, punt culminant de la represa. Una represa que ha estat especialment lenta i difícil per a l’activitat castellera».

Solé ha insistit que «serà el Concurs de les emocions, on no posarem especial èmfasi al nivell dels castells sinó al fet de poder-los fer». «Estem preparant aquest esdeveniment, l’espectacle casteller més gran del món, amb molta cura i posant-nos al costat de les colles per tal que se sentin a gust», ha conclòs.

Novetats tècniques al Concurs

El Concurs de Castells d'aquest 2022 tindrà dues novetats. Les estructures múltiples —de 5, 7 i 9— podran acumular més d'una penalització i s'acceptarà l'aleta a l'antiga als pilars, sense que comporti penalització.

Pel que fa a la taula de puntuacions, es respectarà la que es va aprovar per a l'any 2020. A més, es mantindran les taules de premis i les subvencions per desplaçaments.

Les 42 colles participants en les tres jornades del certamen s'escolliran, com és habitual, a través del rànquing que registra les 5 millors diades de cada colla en el període comprès entre l’1 de setembre de l’any 2019 i el 31 d’agost de 2022. Entenent que el període entre l’1 de gener del 20 i 1 de gener del 22 ha estat d’aturada total en el món casteller.

Venda d’entrades 

Les entrades per al Concurs de Castells sortiran a la venda el 27 de juliol a les 10 hores. El preu de les entrades de dissabte és de 6 euros, mentre que les de diumenge costaran 15 euros al primer pis i 12 euros al segon. Les entrades no són numerades i el màxim per cada compra és de quatre.  

Participació