1 de 10

Com professionalitzar-se en el sector de cooperatives i entitats d’economia social?

La Fundació Universitat Rovira i Virgili ofereix una nova edició del curs d’especialització en dret i gestió de cooperatives i altres entitats d'economia social

per TarragonaDigital, 4 de juliol de 2022 a les 06:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 4 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les empreses d'economia social com les cooperatives, les fundacions, les societats laborals o les associacions donen feina a més del 10% de la població activa, aporten el 8% del PIB del país i agrupen a unes 19.000 entitats que presten serveis a més de 5 milions de persones a Catalunya, segons dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

 

La fórmula de la cooperativa és l'estructura empresarial amb més tradició a Catalunya. Actualment, hi ha més de 4.400 cooperatives constituïdes que generen més de 40.000 llocs de treball. Segons la Federació de Cooperatives de Treball, hi ha 363 cooperatives a les comarques de Tarragona.

 

Per gestionar una cooperativa o altres entitats d’economia social cal conèixer com funciona la seva estructura legal, quins són els drets i obligacions dels seus membres, quin és el seu règim fiscal, comptable i laboral o com es desenvolupa la seva gestió empresarial.

 

Per fer front a la necessitat creixent de professionalitzar-se en aquest sector, la Fundació Universitat Rovira i Virgili ofereix una nova edició del curs d’especialització en dret i gestió de cooperatives i altres entitats d'economia social dirigit a emprenedors, cooperativistes, graduats, assessors i totes aquelles persones interessades a aprofundir en les característiques diferencials d'aquest tipus d'empresa i millorar la seva qualificació professional.

Mans fent un trenca-closques.
Per gestionar una cooperativa o una entitat social s'ha de conèixer amb profunditat el funcionament. | Cedida

Un curs amb professionals de reconegut prestigi en el sector

Aquest curs, promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i finançat pel Ministerio de Trabajo y Economia Social, compta amb un professorat integrat per docents universitaris especialitzats en la matèria i professionals de reconegut prestigi en el sector cooperatiu i de les entitats d’economia social.

 

La nova edició començarà el pròxim 5 de setembre i acabarà el 17 d’octubre, un total de 70 hores repartides en diferents classes virtuals i d’altres de presencials, concretament els dilluns, els dimarts i alguns dimecres de 16 a 20 h, al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, a Tarragona.

 

Cal destacar que el curs està subvencionat i té un preu de 80 euros. Per a les persones aturades demandants d'ocupació que presentin el DARDO en el moment de fer la inscripció, la matrícula serà gratuïta.


Per a més informació i inscripcions, consulteu el web de la Fundació URV.

Participació