1 de 10

La sorpresa de la Festa Major: Montblanc converteix els concerts en actes de pagament

La situació ha generat múltiples crítiques entre el veïnat de la vila ducal a través de les xarxes socials

per Albert Oliva, 26 de juliol de 2022 a les 10:07 |

Ahir dilluns dia 25 de juliol, l'Ajuntament de Montblanc va presentar el programa d'actes de la Festa Major de 2022. En aquesta edició, la celebració patronal començarà el dia 2 de setembre i s'allargarà fins al dia 11. L'acte va estar presidit per l'alcalde de la vila, Josep Andreu, el regidor de Festes, Santi Porta, el dissenyador del cartell, Xavier Iborra, i Josep Sanahuja i Araceli Méndez, de l’Schola Cantorum i la Banda de Música Verge de la Serra, respectivament.

 

Una de les novetats de la Festa Major montblanquina de 2022 és que els concerts multitudinaris seran de pagament. Per una banda, el concert de Mariona Escoda, la guanyadora d'Eufòria, previst per al dia 8 de setembre, a les 23.00 h, a la plaça de Sant Francesc. Valdrà 15 euros a taquilla o 10 euros si l'entrada es compra anticipada.

 

Per altra banda, per assistir a la Nit Jove, el 10 de setembre, també s'haurà de comprar entrada, amb un preu de 10 euros a taquilla i 15 euros si es compra anticipada. En aquesta ocasió pujaran a l'escenari els grups Els Catarres, Habla de mi en presente i DJ's.

 

El funcionament en l'accés a aquests concerts suposa un canvi substancial respecte a les edicions anteriors de la Festa Major. De fet, el canvi ha causat múltiples crítiques entre el veïnat de la vila ducal, ja que a través de diversos comentaris a les xarxes socials s'assegura que «el pagament dels concerts d'una Festa Major va en contra de l'esperit popular i accessible que han de tenir aquest tipus d'actes».

 

Altres actes de pagament

Altres actes que també seran de pagament són el concert i el ball de nit amb l'Orquestra Montgrins del dia 8 de setembre al Casal, el concert i el ball de nit amb l'Orquestra Maravella del dia 9, la matinal de cinema infantil en català del Casal o l'observació d'ocells a La Sallida. 

 

La venda d'entrades es va iniciar ahir mateix, amb un preu de 10 euros per entrada anticipada en cadascun dels dos concerts del dia 8 i 10 de setembre. També existeix la possibilitat d’adquirir un abonament per un import de 15 euros i les entrades a taquilla tindran un cost de 15 euros per a cada concert.

Participació