1 de 10

Llorenç i la Bisbal del Penedès recuperen les festes majors pre-pandèmiques

Els dos municipis ja ho tenen tot a punt per viure la seva festa grossa

per Marc Guitart, 5 d'agost de 2022 a les 11:13 |

Entrats al mes d'agost, les festes majors dels diferents municipis se succeeixen una setmana rere l'altra. Dues de les primeres que hi ha aquest mes a la comarca són les de Llorenç i de la Bisbal del Penedès. Dues celebracions que recuperaran tots els actes tradicionals, després de dos anys amb restriccions per la pandèmia.

 

Llorenç del Penedès

La Festa Major de Llorenç del Penedès tindrà lloc entre el 9 i 12 d'agost i recupera els actes més tradicionals. No faltaran els castells nocturns dels aficionats locals, la sindriada o la cercavila multitudinària de la vigília amb els grups folklòrics locals. El dissabte 6 hi haurà el tradicional recapte de la Festa Major, a partir de les onze del matí a la Casa de Cultura.

 

El diumenge 7 d’agost es farà l’exhibició castellera dels Nens del Vendrell, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. El dilluns 8 s'inaugurarà l'exposició de la Festa Major 'A propòsit d'unes flors', abans que Nati Soler faci el pregó. Pel que fa als concerts de nit, alguns dels noms seran els de la Banda Neon, Mano's Rock, i la Banda del Coche Rojo.

 

Es pot consultar el programa sencer en aquest enllaç. Des del consistori han fet una crida a gaudir de la Festa Major amb responsabilitat.

 

La Bisbal del Penedès

Pel que fa a la Bisbal del Penedès, la seva Festa Major s'allargarà de l'11 al 17 d'agost. El divendres 12, la cercavila de cultura popular precedirà el pregó, que anirà a càrrec de les treballadores de la Residència El Colomer. Alguns dels actes destacats seran el Correfoc del diumenge 14 al vespre o el Castell de Focs del dimarts 17, que tanca la festa.

 

Un dels moments més esperats serà la Diada Castellera del 15 d'agost al migdia. Les dues colles de Valls i els Castellers de Vilafranca acompanyaran els Bous de la Bisbal. En l'aspecte musical destaquen els concerts de Doctor Prats (12), Yo Suspendí EGB (13), The Tyets (14), i l'Orquestra Selvatana (15).

Participació