1 de 10

Sant Fèlix de gamma extra per la Joves i la Vella de Valls

La Joves ha carregat el 5 de 9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles , mentre que la Vella ha coronat la torre de 8 neta

per Antonio Ramos Llauradó, 30 d'agost de 2022 a les 17:41 |

La Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves dels Xiquets de Valls han participat aquest dimarts en la Diada de Sant Fèlix, la primera celebrada amb normalitat després de la pandèmia, amb diversos castells de gamma extra. La Vella ha portat a plaça una torre de vuit neta, un dels grans castells que encara no s'havia coronat després de la Covid-19. La Joves, per la seva banda, ha plantat el 5d9f i el p8fm.

 

[tweet]1564627411400101889[/tweet]

 

Els grans triomfadors de la jornada han estat els Castellers de Vilafranca que han arrencat la seva actuació amb un 3 de 10 amb folre i manilles. La construcció, molt celebrada a la plaça de la Vila, ha caigut després que l'enxaneta hagi fet l'aleta. Els locals han completat la diada amb tres castells més de gamma extra: el 5d9f, el 2d9fm i el p8fm.

 

[tweet]1564599817950691328[/tweet]

 

Finalment, els Minyons de Terrassa, que completaven el cartell de Sant Fèlix, han fet una actuació molt completa amb la tripleta màgica, sent l'única colla que ha descarregat tots els castells que han portat a plaça.

 

Inici espectacular dels Castellers de Vilafranca

Els Verds han obert plaça jugant-ho tot al 3 de 10 amb folre i manilles. Els Castellers de Vilafranca han defensat la gran construcció amb solvència, carregant-la per primera vegada des de la pandèmia. Per la seva part, la Joves ha iniciat la seva actuació amb un sòlid 3 de 9 folrat, que ha descarregat sense complicacions.

 

[tweet]1564569242879549441[/tweet]

 

L'altra colla vallenca, la Vella, ha apostat per alçar el 2 de 9 amb folre i manilles, però s'ha ensorrat just en el moment que havien decidit desmuntar-lo. Al seu torn, els Minyons han carregat el 3 de 9 amb folre i manilles.

 

Una segona ronda amb dos 5 de 9 amb folre

A la segona ronda, els Verds han completat el 5 de 9 amb folre. Els locals han defensat la construcció estoicament per aconseguir descarregar-la, fita que ha generat forts aplaudiments a tota la plaça, plena amb més de 5.500 espectadors. La mateixa carta ha jugat la Joves de Valls, que ha carregat el castell de forma molt treballada, tot i que ha acabat caient mentre el descarregaven.

 

La Colla Vella dels Xiquets de Valls s'ha tret el mal regust de la primera ronda amb un 3 de 9 amb folre que han descarregat amb molta solvència. Els Minyons, per la seva part, han descarregat un sobri 4 de 9 sense complicacions.

 

Dues torres en tercera ronda

En tercera ronda, els Castellers de Vilafranca han coronat la torre de 9 amb folre i manilles, tot i que s'han quedat de descarregar-la. La construcció ha caigut quan sortien els últims membres del tronc. La Joves de Valls, per la seva banda, ha perdut ronda en desmuntar el 4 de 9 un cop havien sonat gralles.

 

La Vella de Valls s'ha coronat amb la torre de 8 neta, tot i que ha caigut una vegada carregada. Els rosats s'han endut una enorme ovació de la plaça de la Vila per haver assolit la coneguda com a 'bèstia indomable'. Els Minyons han tancat ronda amb el 5 de 8, una catedral que han completat amb seguretat.

 

Quarta ronda i pilars de gamma extra

En quarta ronda, els Verds han estat els únics en alçar pilar de mèrit, amb un espadat de 8 amb folre i manilles que ha permès a la colla completar una jornada plena de gammes extra. Al seu torn, la Joves i la Vella han aprofitat aquest últim torn per completar, totes dues, el 4 de 9 folrat.

 

Per últim, a tocar de les quatre hores de diada, la Joves ha carregat el pilar de 8 amb folre i manilles —el primer cop que la colla l'assoleix després de la covid— mentre la Vella ha completat el pilar de 7.

Participació