1 de 10

El Concurs de Castells torna amb tota la seva força amb 42 colles participants

Es tornarà a fer la Diada Internacional amb la presència de cinc formacions

per Laia Solanellas, 9 de setembre de 2022 a les 13:23 |

L'organització del Concurs de Castells de Tarragona ha celebrat la recuperació de les colles després de la pandèmia i que hi hagi 42 entitats confirmades per l'edició d'enguany, entre les tres jornades que se celebraran el 25 de setembre a Torredembarra i l'1 i 2 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona.

 

El director del Concurs de Castells, Xavier González, ha destacat que el nivell assolit ha superat totes les previsions de fa un any i ha valorat que la majoria «està agafant línia ascendent». A banda, en l'edició d'enguany s'ha tornat a programar la Diada Internacional prevista per l'1 d'octubre amb la participació de les formacions de Madrid, Copenhaguen, Paris, Londres i Andorra.

 

Pel que fa a les colles participants a les tres jornades, cal destacar l'estrena el diumenge a la TAP dels Moixiganguers d'Igualada i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. Amb l'arribada de la colla tarragonina, serà el primer cop des de que el Concurs de Castells dura tres jornades que tres colles de la ciutat comparteixen plaça en diumenge. També tornen els Xiquets de Reus en jornada de diumenge, després de l'absència del concurs del 2018.

 

El dissabte, els Castellers de Cornellà tornaran a la TAP després de 24 anys mentre que els Castellers de l'Alt Maresme s'estrenaran.  A la jornada de Torredembarra participa per primer cop la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès, que mai abans havia estat present al Concurs de Castells. 

 

Tres dies de castells d'alt nivell

Durant els dies de concurs també hi haurà actiu una competició a les xarxes socials de Twitter i Instagram, en la qual els usuaris podran compartir les seves fotografies i vídeos -només en la versió de Twitter- amb l'etiqueta #EmocióConcurs. Els guanyadors obtindran premis relacionats amb la ciutat de Tarragona. Alhora, també es recupera el concurs de gralles de les diferents colles.

 

Aquest diumenge, a dos quarts de vuit, se celebrarà el sorteig d'ordre d'actuació i posició a plaça de les tres jornades en un acte al Teatre Tarragona obert a la ciutadania.

Participació