1 de 10

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca rep 44 peces d'arreu del món

El certamen, que tindrà lloc del 14 al 23 d'octubre, col·labora en la preselecció de curts dels premis Goya

per Laia Solanellas, 21 de setembre de 2022 a les 09:29 |

44 treballs (35 de ficció i 9 d'animació) procedents del Brasil, els Països Baixos, els Estats Units, Albània, el Regne Unit, l'Iran, Espanya i Catalunya competiran al Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI).

 

Les obres s'han escollit d'entre les 666 que s'han presentat de 42 països. El FICVI, que tindrà lloc del 14 al 23 d'octubre al Celler de Vila-seca, és un dels festivals que col·labora en la preselecció dels curtmetratges dels premis Goya. José Sacristán, Aitana Sánchez Gijón, Luís Tosar, Amaia Salamanca o Dani Guzmán són alguns dels actors que apareixen als treballs seleccionats.

 

En l'apartat de realització -que aquest any compta amb catorze dones- destaca la presència de Rubén Navarro, guanyador del Premi Internacional a Millor Curtmetratge al FICVI 2021; Carmen Córdoba, guardonada amb el Premi a Millor Curtmetratge d'Animació; Jorge Yudice, guanyador del Premi Nacional del FICVI 2019, i altres directors que s'estrenen com el publicitari Oriol Villar.

 

L'avantsala als Goya

Els curts seleccionats tracten temes com els rols de gènere, malalties com l'Alzheimer, la memòria històrica, el feminisme, temàtiques LGTBI+ i altres temes quotidians com les xarxes socials o els drames familiars.

 

Com en anteriors edicions, els treballs finalistes es disputaran nou categories, Premi Internacional de millor curtmetratge de ficció, Premi Estatal al Millor Curtmetratge de Ficció, Premi Internacional Millor Curtmetratge d'Animació, Premi D.O Catalonia, Premi del Jurat Jove al Millor Curtmetratge, Premi del Públic, Primer premi In situ, Segon premi In situ i Premi d'Honor a la trajectòria.

Participació