1 de 10

Les quatre colles de Tarragona completen el pilar caminant de la Diada de la Mercè

Els Xiquets del Serrallo assoleixen la fita per 25è any consecutiu

per Antonio Ramos Llauradó, 24 de setembre de 2022 a les 16:06 |

Les quatre colles castelleres de Tarragona han aconseguit fer arribar el seu pilar caminant des de la plaça de les Cols fins al balcó de l'Ajuntament. Ha estat el tradicional punt final casteller de les festes de Santa Tecla, aquest dissabte Diada de la Mercè. Els Xiquets del Serrallo, a més, ho han assolit per 25a vegada consecutiva.

 

[tweet]1573638222000832513[/tweet]

 

Després de la suspensió de la diada de Santa Tecla d'aquest divendres a causa de la pluja, les formacions han fet únicament una ronda de castells abans d'afrontar el pilar caminant a causa de l'amenaça de noves precipitacions. Així, els Xiquets de Tarragona han completat el 5d8, la Jove de Tarragona el 4d8, els Xiquets del Serrallo el 3d7 i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau ha descarregat el 3d8.

 

Inicialment s'havia previst que per compensar la suspensió de divendres les colles farien una actuació de tres rondes, tot i que finalment, davant l'amenaça de més precipitacions, s'ha apostat per fer tan sols una única ronda.

 

«Som els reis del pilar caminant»

Els més alegres per la consecució de la fita han estat els Xiquets del Serrallo. El cocap de colla dels del barri mariner, David Borràs, ha presumit que «som els reis del pilar caminant, som els millors en això». En aquest sentit, els blaus, que participaran en la jornada de dissabte del Concurs de Castells, tenen previst intentar el 3d8.

 

Les altres tres colles de la ciutat també han celebrat amb emoció l'arribada del seu pilar caminant, sent el cinquè any consecutiu que totes elles han arribat fins al balcó del Palau Municipal.

 

Enguany, els més ràpids han estat els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que han completat el recorregut amb un temps de 6 minuts i 59 segons. Els han seguit els Xiquets de Tarragona, amb 8:19; la Jove de Tarragona amb 9:12 i finalment els serrallencs amb 9:54.

Participació