1 de 10

Els Nois de la Torre i els Castellers de Berga guanyen la primera jornada del Concurs

Les dues colles empaten en el primer lloc de la classificació en descarregar els mateixos castells: el 7d7, el 5d7 i el 4d7a

per Antonio Ramos Llauradó, 25 de setembre de 2022 a les 13:34 |

Els Nois de la Torre i els Castellers de Berga han guanyat la primera jornada del Concurs de Castells, que s'ha celebrat aquest diumenge a Torredembarra. Les dues colles han descarregat els mateixos castells, el 7d7, el 5d7 i el 4d7 amb agulla, que els han permès sumar 1.200 punts. El podi de la primera jornada l'han completat els Castellers d'Esparreguera, que han assolit el 4d7a, el 5d7 i el 3d7a, que els han donat 1.160 punts.

 

[tweet]1573954493431119873[/tweet]

 

Aquesta primera jornada del Concurs s'ha celebrat finalment al Pavelló Sant Jordi de la capital del Baix Gaià, ja que la previsió meteorològica amenaçava pluja, tot i que finalment aquesta no ha fet acte de presència. La diada ha tingut un ambient molt festiu i les graderies del pavelló s'han omplert per gaudir de l'espectacle ofert per les dotze colles participants.

 

Les altres dues colles tarragonines que han participat en la primera jornada del Concurs de Castells, la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès i els Castellers d'Altafulla, han empatat en novena posició amb els Castellers del Riberal. 

 

«Era una competició contra nosaltres mateixos»

Els torrencs i els berguedans han fet una actuació immaculada i han cobert el concurs en tres rondes. Els locals han obert plaça amb el 7d7, seguits del 5d7 i el 4d7a. En canvi, els Castellers de Berga han apostat d'inici pel 5d7, seguits del 7d7 i el 4d7a. Cap de les dues colles ha rebut penalització i en haver executat les mateixes construccions el resultat ha estat un empat en la primera posició.

 

El cap de colla dels Nois de la Torre, Lluís Batet, ha expressat la seva satisfacció, assegurant que «era una competició contra nosaltres mateixos. No teníem res més per tirar». Per la seva banda, la cocap de colla de Berga, Alba Cruanyes, ha posat en valor «el volum de gent» que han aconseguit arrossegar i ha posat de manifest que la colla els «pressiona més» per provar construccions superiors.

 

El podi l'han completat els Castellers d'Esparreguera, que han descarregat el 4d7a, el 5d7 i el 3d7a en una actuació que ha deixat molt satisfet el seu cap de colla, Joel Segura. A causa de les diferents caigudes que hi ha hagut, s'han fet 39 assistències sanitàries i 9 derivacions a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona, segons ha informat l'organització.

 

El Concurs de Castells 2022 viurà el seu moment culminant el pròxim cap de setmana, a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona. Dissabte hi participaran disset colles, mentre que el guanyador definitiu sortirà de la jornada de diumenge, en què participaran dotze colles.

Participació