1 de 10

Josep Poblet, absolt en el cas d'irregularitats en la construcció del CAP de Vila-seca

L’acusació particular, exercida per la CUP, ha rebutjat continuar amb el procediment

per Antonio Ramos Llauradó, 6 d'octubre de 2022 a les 11:06 |

Josep Poblet ha rebut bones notícies aquest dijous. L’exalcalde de Vila-seca ha estat absolt en el judici sobre suposades irregularitats en la construcció del CAP de la localitat de la Costa Daurada. Els altres tres acusats en el cas també han estat absolts. Es tracta de l’exregidora d’Urbanisme, Manuela Moya, de l’arquitecte municipal Rafael Bertran i l’arquitecte Jorge Batesteza.

 

El judici, que va començar el passat dilluns a l'Audiència de Tarragona, havia de finalitzar aquest divendres, però en la resolució de les qüestions prèvies, el jutge només ha permès acusar del delicte de prevaricació. Davant aquesta situació, l'acusació particular, exercida per la CUP, ha rebutjat continuar amb el procediment. Cal recordar que la Fiscalia ja demanava l’absolució per a tots els acusats.

 

Com que l'acusació s'ha retirat, el magistrat de l'Audiència de Tarragona ha llegit 'in voce' la sentència absolutòria, que ja és ferma perquè ningú presentarà recurs. A la sortida del tribunal, Poblet s'ha mostrat «content» i ha reconegut que s'ha acabat «el patiment». «No ens han declarat innocents, ja ho érem. No hem deixat de ser-ho mai», ha assenyalat.

 

L'exalcalde de Vila-seca ha carregat contra la CUP, assegurant que «altres ens han acusat per aconseguir el què ha passat durant vuit anys i mig: l'ombra del dubte i en molts casos, l'escarni». En aquest sentit, ha assenyalat que «això s'ha acabat i ho han acabat els mateixos que ho van començar, per vergonya seva, desistint en meitat del judici».

 

Una causa que va néixer com una peça separada del 'cas Innova'

La causa sobre suposades irregularitats en la construcció del CAP de Vila-seca va néixer com una peça separada del 'cas Innova'. La CUP, que actuava com a acusació particular, demanava fins a deu anys de presó per a cadascun dels acusats pels suposats delictes de prevaricació, malversació, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i falsedat documental.

 

La CUP acusava Poblet d'haver contractat Batesteza amb les obres del CAP ja en marxa i l'arquitecte va presentar un sol projecte fragmentat en cinc contractes per tal de facilitar-ne l'adjudicació. Pels cupaires, Batesteza també havia utilitzat les seves influències, ja que aleshores era gerent d'infraestructures de l'àrea de patrimoni i inversions del Servei Català de la Salut.

 

En canvi, en el seu escrit la Fiscalia considerava que «no consta acreditat que Poblet, Bertrán i Moya haguessin acordat, amb caràcter previ, encarregar a Batesteza la supervisió del projecte de construcció del nou CAP de Vila-seca». Pel ministeri fiscal «els contractes tenien, cadascun d'ells, un objecte autònom i independent que justificava la seva contractació diferenciada».

Participació