1 de 10

En marxa la campanya de donació de sang vinculada a la Ganxet Pintxo

Qui vagi a donar sang rebrà un val per a dues tapes als establiments participants en la ruta

per Jordi Olària Gras, 3 de novembre de 2022 a les 14:14 |
Aquest article es va publicar originalment el 3 de novembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Ganxet Pintxo de tardor 2022 s'inaugurarà, oficialment, aquest dijous al vespre, a la Llotja de Reus. Abans, però, ha començat la campanya de donació de sang vinculada a la ruta de tapes. Es tracta d'una de les col·laboracions socials que s'impulsen des de la Cambra de Comerç per reivindicar l'esdeveniment gastronòmic com un fet de ciutat.

 

La campanya de donació de sang s'ha posat en marxa a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Les persones que hi prenguin part rebran dos vals que podran bescanviar a qualsevol dels establiments participants a la Ganxet Pintxo per dues tapes. Des de l'organització se subratlla la necessitat de donar sang de manera regular, però especialment ara, un moment en el qual les reserves del Banc de Sang i Teixits són escasses.

 

El coordinador de la Ganxet Pintxo, Jaume Batista, posa de manifest que fa molts anys que es vincula la campanya a la ruta de tapes. «Però m'atreviria a dir que en aquesta ocasió és més necessària que mai», afegeix. Per participar-hi es pot anar a donar sang a l'Hospital Sant Joan cada dimarts, cada dimecres i cada dijous al matí.

 

Els dimarts i els dijous també hi ha l'opció de fer-ho en torn de tarda. Tot i que no és imprescindible, es pot reservar hora a través del lloc web del Banc de Sang i Teixits. Batista confirma que, des del seu punt de vista, implicar-se amb iniciatives com aquesta vol servir perquè la Ganxet Pintxo sigui alguna cosa més que un esdeveniment gastronòmic.

 

«En aquestes vint edicions hem procurat que la ruta, més enllà d'un operatiu de caràcter gastronòmic, tingués també la vocació de sumar en benefici de múltiples iniciatives ciutadanes», explica. Pel que fa a aquesta en concret, «m'atreviria a dir que la donació de sang ha estat sempre una de les causes principals que hem impulsat». Una campanya per a la qual agraeix la col·laboració dels establiments que prenen part a la ruta i que, tal com aplaudeix, «hi han col·laborat de manera entusiasta.

 

L'edició de tardor d'enguany és la vintena de la Ganxet Pintxo, nascuda l'any 2011. Se celebrarà des d'aquest dijous fins diumenge de la setmana vinent, 13 de novembre. Hi participen 33 establiments d'arreu de la ciutat.

Participació