1 de 10

Rescaten un gos maltractat i abandonat al Catllar: busquen els responsables

L'alliberament de l'animal ha anat a càrrec d'agents del Seprona i de la Guàrdia Municipal del Catllar

per Antonio Ramos Llauradó, 29 de desembre de 2022 a les 14:45 |

Agents del Seprona i de la Guàrdia Municipal del Catllar han rescatat un gos pit bull terrier que estava totalment abandonat en una finca rústica del municipi del Baix Gaià, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat. El gos estava lligat a un arbre amb unes gruixudes cadenes —que superaven els tres quilograms de pes—, en un entorn de plàstics, excrements i residus, evidenciant-se que l'animal havia estat abandonat a la seva sort.

 

Segons sembla, l'animal feia setmanes que estava en aquesta situació, sense ser atès i en pèssimes condicions higièniques, sanitàries i d'alimentació. Es va mantenir en vida gràcies a la sensibilitat d'alguns veïns de la localitat, que van alimentar-lo i van donar-li aigua. Finalment, veient que aquestes circumstàncies es prolongaven en el temps, van optar per comunicar els fets a les autoritats.

 

Els investigadors sospiten que alguns gossos podrien haver mort a la finca

La finca on estava l'animal va ser ocupada aproximadament fa uns dos anys, encara que no s'utilitzava com a lloc de residència habitual. Segons els denunciants, en aquest mateix emplaçament hi ha hagut una quantitat indeterminada de gossos, que van anar desapareixent, quedant únicament el pit bull terrier maltractat.

 

Durant la inspecció de la finca, s'han trobat ossos d'animal que podrien pertànyer a aquests gossos. En aquest sentit, els investigadors no descarten que morissin a causa de maltractaments.

 

Davant el perill que corrien la vida i la integritat física de l'animal, el Seprona va fer gestions amb l'Ajuntament del Catllar i el seu Guàrdia Municipal per retirar i tenir cura del gos. Quan va ser alliberat de les cadenes, es va comprovar que aquestes li havien produït diferents ferides en el cos, especialment en el coll.

 

L'animal va ser traslladat al centre L’Última Llar de Reus per a ser assistit i sotmès a cures veterinàries. Mentrestant, els agents del Seprona i de la Guàrdia Municipal del Catllar estan fent gestions per identificar els responsables d'aquests fets, que podrien suposar un delicte penal de maltractament animal.

Participació