1 de 10

Això has de fer perquè Renfe et torni els diners de la fiança dels abonaments gratuïts

La companyia ferroviària començarà a retornar els diners a partir del pròxim 9 de gener

per Antonio Ramos Llauradó, 2 de gener de 2023 a les 14:10 |

Renfe retornarà la fiança dels abonaments gratuïts de Rodalies i Mitja Distància del 2022 a partir del pròxim dilluns 9 de gener. En aquest sentit, cal recordar que per tenir dret a rebre el retorn de la fiança, tal com va establir el decret del govern espanyol, cal haver fet un mínim de 16 viatges entre l'1 de setembre i el 31 de desembre.

 

Per facilitar els tràmits relacionats amb el retorn dels diners dels abonaments Renfe també ha habilitat una línia telefònica específica (91 919 15 67) en la qual els usuaris podran rebre informació sobre el tràmit.

 

Quin és el procediment a seguir?

Els usuaris que van adquirir els títols amb targeta bancària no hauran de fer cap tràmit i rebran els diners de manera automàtica al seu compte. Per la seva banda, els clients que van pagar la fiança amb diners en efectiu s'hauran de desplaçar fins als punts de venda de les estacions per rebre el reemborsament. En aquest cas ho podran fer a partir del 15 de gener.

 

En aquest sentit, cal recordar que Renfe ha confiscat la fiança dels abonaments a aquells usuaris que en almenys tres ocasions han reservat plaça per un tren de Mitja Distància, però que després no han viatjat.

 

Entre l'1 de setembre i el 31 de desembre l'operadora va expedir 757.639 abonaments bonificats, dels quals un 81,8% (620.000) corresponen a Rodalies i el 15% a Mitja Distància (118.000). Renfe també ha venut prop de 20.000 títols amb descomptes del 50% d'Avant.

 

La gratuïtat s'allarga durant tot el 2023

Renfe manté els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitja Distància continuen sent gratuïts durant tot el 2023 en el marc de les mesures anticrisi decretades pel govern espanyol. Des del passat 28 de desembre es poden adquirir les noves targetes, que seran vàlides fins al 30 d'abril.

 

Igual que al setembre, per adquirir l'abonament cal dipositar una fiança de 10 euros pels títols de Rodalies i de 20 euros per Mitja Distància. Els abonaments es poden adquirir durant tot el període de vigència.

Arxivat a:
Catalunya, trens, mobilitat
Participació