Pas endavant de la nova Biblioteca de Torreforta: adjudiquen la redacció del projecte

L'equipament, que porta el nom de Pepita Ferrer, s'ubicarà en un espai en desús del Mercat de Torreforta

03 de gener del 2023
Actualitzat el 13 de febrer a les 18:50h

L'Ajuntament de Tarragona ha fet un pas més per tirar endavant la nova ubicació de la Biblioteca de Torreforta Pepita Ferrer amb l'adjudicació de la redacció del projecte bàsic i d'execució a l'empresa San Juan Arquitectura SL per un import de 37.824,59 euros. Segons marquen les bases, el projecte de la nova biblioteca, que s'ubicarà en un espai del Mercat de Torreforta, ha d'estar enllestit en un termini de quatre mesos.

 

A banda del projecte bàsic i executiu, l'empresa adjudicatària també ha de redactar l'estudi de seguretat i salut, la certificació d'eficiència energètica del projecte, la documentació tècnica en matèria d'incendis, el projecte de condicionament acústic, les visualitzacions de l'actuació i l'estudi del mobiliari.

 

Un espai de 1.300 metres quadrats i una inversió d'1,8 milions d'euros

Cal recordar que la nova biblioteca s'ubicarà en un espai que actualment està en desús al Mercat de Torreforta, situat al costat del Centre Cívic, on actualment estan les instal·lacions de la biblioteca. Cal recordar que aquesta és una actuació que fa anys que s'anuncia, ja que el 2015 es va aprovar una proposta d'ERC a la Comissió de Cultura i el 2017 es va donar llum verda a la qüestió en el marc del Pla de Biblioteques 2018-2022.

 

En aquest sentit, la nova Biblioteca Pepita Ferrer de Torreforta comptarà amb 1.300 metres quadrats i cinc espais diferenciats. Així mateix, el projecte ha de preveure la creació d'un accés-vestíbul que permeti la fluida comunicació amb el Centre Cívic de Torreforta, així com un accés independent directament des del carrer.

 

Una vegada estigui enllestit el projecte, l'Ajuntament de Tarragona licitarà les obres del nou equipament, que es preveu que tinguin un cost d'1,8 milions d'euros.

 

«Un pas molt important per fer realitat aquest projecte de ciutat»

La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha assenyalat que aquesta adjudicació «és una molt bona notícia, un pas molt important per fer realitat aquest projecte de ciutat i donar resposta a una reclamació històrica del veïnat de Torreforta i de la resta de barris de Ponent».

 

Solé ha apuntat que aquesta actuació s'engloba en el conjunt d'accions que s'estan portant a terme «amb l'objectiu de projectar un nou mapa d'equipaments culturals i d'anar revertint el dèficit de biblioteques que pateix la ciutat des de fa massa anys».