L'alumnat de secundària de la Conca de Barberà rebrà una formació de primers auxilis

Les xerrades taller són molt participatives amb exemples pràctics per fomentar els primers auxilis i resoldre possibles accidents

05 de gener del 2023

L’Oficina Jove de  la Conca de Barberà ha coordinat novament els tallers sobre primers auxilis, les quals engloben la prevenció d’accidents i les conductes de risc a l’alumnat de 3r d'ESO dels Centres de Secundària de la comarca.

 

En aquest sentit, fins a un total de 9 xerrades es desenvoluparan durant el mes de gener i primers del mes de febrer, en horari de tutoria i seran impartides pels Bombers de la Generalitat als centres de secundària de Montblanc pel Jordi Garrido, Xavier Torrell i Benji Ceperuelo. Per la seva banda, al centre de secundària de l’Espluga serà impartida pel Toni Morlans i al centre de secundària de Santa Coloma pel David Bartolí.

 

En cada xerrada s’impartiran els diferents temes. Pels primers auxilis, es donaran instruccions sobre la Posició Lateral de Seguretat (PLS), el tractament de talls i cremades i explicaran el PAS (protegir, avisar i socórrer). Per la prevenció, es parlarà de la seguretat i el 112 (telèfon d'emergències europeu).

 

Pel que fa a les pràctiques de reanimació cardiopulmonar (RPC), es farà amb els ninos Little Anne. Les xerrades taller són molt participatives amb exemples pràctics per fomentar els primers auxilis i resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se a l’entorn més quotidià dels joves.