CCOO denuncia a Treball la direcció de Dow Tarragona per «vetar» dos sindicalistes

La companyia química assegura que ha estat «un malentès»

12 de gener del 2023

CCOO ha interposat una denúncia a Inspecció de Treball contra la direcció de Dow Chemical Tarragona després que el matí del dimecres 11 de gener l'empresa no hagi deixat accedir a dos assessors del mateix sindicat i de la UGT a una reunió de treball.

 

A la trobada hi havia de participar el comitè d'empresa i els directors. Quan han accedit al recinte, el personal de seguretat no els ha deixat passar perquè tenia indicacions del departament de recursos humans de prohibir-los-hi l'accés, segons han indicat des de CCOO. Fonts de DOW han assegurat a l'ACN que ha estat un «malentès», que els sindicalistes no havien presentat una documentació necessària per entrar a les dependències que se'ls hi havia requerit prèviament.

 

La companyia ha explicat que va traslladar als sindicats l'obligació d'acreditar-se com a càrrecs electes sindicals, però que no van obtenir resposta per part dels representants dels treballadors. Aquest dimecres, CCOO després d'esperar-se una hora en una sala annexa, ha avisat als Mossos d'Esquadra per aixecar acta i al migdia ha presentat la denúncia.

 

La Llei de l'Estatut dels Treballadors preveu que a les comissions negociadores hi accedeixin assessors dels sindicats amb veu i sense vot. De fet, CCOO ha manifestat que va enviar un correu electrònic el 2 de gener passat notificant la presència d'aquest assessor.

 

El responsable de Política Industrial de CCOO a Tarragona, Damià Carrión, ha dit a l'ACN que aquests fets «vulneren els drets i les garanties sindicals». Mentre que fonts de DOW han insistit en què l'empresa respecta la «llibertat» i «l'acció» sindicat i que en cap cas es tracta d'un «veto».