L'obra nova es dispara a Calafell i contribueix al revifament de la construcció

Els 184 habitatges iniciats el 2022 el converteixen en el segon municipi del Camp de Tarragona

20 de gener del 2023

Des de la crisi immobiliària del 2008, el sector de la construcció no ha recuperat les grans xifres de la primera dècada del segle XXI. Una tendència, però, que sembla que de mica en mica va canviant. Aquest passat any 2022, el sector va experimentar un creixement del 13% al Camp de Tarragona, el més elevat en molt de temps.

 

Un dels municipis que ha contribuït de manera clara a aquesta revifada ha estat Calafell, on l'obra nova s'ha disparat. Els 184 habitatges començats l'any passat situen el municipi en el segon lloc del rànquing, només per darrere de Cambrils (193). Són dades que ha ofert el Col·legi Oficial d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyeres d'Edificació de Tarragona.

 

El salt és molt notori, ja que el 2021 els habitatges d'obra nova començats a Calafell havien estat 31. Les dades també confirmen que aquesta nova onada de creixement de població al Baix Penedès la lidera aquest cop Calafell.

 

Cunit i el Vendrell també es troben entre els deu municipis del Camp amb més habitatges nous iniciats el 2022. Però es troben molt lluny de Calafell amb 55 i 34 respectivament. Fa pocs mesos ja es va constatar que el municipi també era líder del rànquing català de migracions internes.

 

Grans promocions de cent habitatges

«Aquí s'hi viu bé i això fa que més gent vingui i es construeixin nous habitatges», reitera l'alcalde, Ramon Ferré. Per ser justos cal apuntar que l'estadística es dispara perquè hi ha una promoció de cent habitatges. Però això no treu que hi hagi «molta demanda», i tota la promoció ja està venuda sobre el plànol, segons el consistori.

 

De totes maneres, Ramon Ferré ha volgut remarcar que aquest increment de l'obra nova no significa un creixement urbanístic. «La crisi immobiliària va fer que molts forats del pla general no s'omplissin, i s'estan omplint ara per la gran demanda», subratlla. Calafell també va ocupar el cinquè lloc en rehabilitacions el 2022, amb un total de 25.

 

La tendència és probable que es mantingui els pròxims anys, ja que s'han iniciat els tràmits per fer 110 pisos de lloguer assequible. Una promoció que es farà en uns terrenys de propietat municipal situats entre els carrers del Priorat i de Jaume Pallarès. El lloguer mensual oscil·larà entre els 300 i els 450 euros, segons cada cas.