1 de 10

18 anys abusant de la filla menor de la seva parella: El cas arriba a judici a TGN

Els abusos i agressions es van cometre en diversos domicilis on van viure, a Calafell, a la Bisbal del Penedès o a Sant Jaume dels Domenys

per Antonio Ramos Llauradó, 17 de gener de 2023 a les 15:22 |

Aquest dimarts ha començat a l'Audiència de Tarragona el judici contra un home per, suposadament, abusar i agredir sexualment la filla de la seva parella durant divuit anys. L'acusat, que està en presó preventiva des del novembre de 2019, s'enfronta a 43 anys de presó pel suposat delicte continuat d'agressió sexual a una menor de setze anys, per abús sexual i també per un delicte continuat d'abús sexual a menors.

 

Els fets van passar en diferents municipis de la demarcació entre el 2001 i 2019. Segons el relat del fiscal, durant 18 anys, l'acusat va agredir sexualment, de forma continuada, a la víctima i, quan aquesta no accedia als diferents actes sexuals, l'amenaçava de fer-li el mateix a la seva germana més petita. Els abusos i les agressions es van cometre en els diversos domicilis que va viure la família, com ara a la Bisbal del Penedès, Sant Jaume dels Domenys o Calafell.

 

A més, suposadament, l'investigat també va abusar sexualment de dos amics de la filla mitjana de la parella. Els fets van passar quan els germans es van quedar a dormir a casa de l'investigat després d'una festa de final de curs. En el cas del més gran també el va agredir en una altra ocasió en un descampat després de recollir-lo de l'estació de tren de Calafell. El jove també pateix un trastorn per estrès posttraumàtic, segons l'escrit de fiscalia.

 

L'altra acusada en el cas, mare de la víctima principal, està acusada d'un suposat delicte d'omissió del deure de denunciar i el fiscal demana per a ella 20 mesos de multa amb una quota diària de deu euros. En aquest sentit, l'acusació assenyala que, en una ocasió, va veure el que l'acusat feia a la seva filla i no va dir res. El judici, que s'allargarà fins a aquest dijous, es fa a porta tancada.

 

El ministeri públic també demana una indemnització de 72.800 euros per a la víctima, 60.000 dels quals pels danys morals patits durant els divuit anys d'agressions i abusos. Per a les altres dues víctimes, sol·licita una indemnització de 40.800 i 20.000 euros, respectivament.

Participació