1 de 10

Història de l'oci nocturn a Tarragona: Comença el desmantellament de Pachá La Pineda

La concessió dels terrenys municipals on s'ubica el recinte va caducar el passat 31 de desembre de 2022 i ja s'ha començat a desmantellar la històrica discoteca

per Antonio Ramos Llauradó, 19 de gener de 2023 a les 13:52 |

Punt final a la llarga història d'un dels locals d'oci nocturn de referència de la província de Tarragona. Aquests dies han començat les tasques de desmantellament de la discoteca Pachá La Pineda, al terme municipal de Vila-seca, que va obrir portes l'any 1991 i que va abaixar la persiana el 2020. La pandèmia va donar l'estocada final a un recinte que tenia data de caducitat: 31 de desembre de 2022, quan finalitzava la concessió de l'espai.

 

[instagram]Cnj9_9ioY2V[/instagram]

 

En aquest sentit, l'Ajuntament de Vila-seca va decidir no renovar la concessió dels terrenys municipals on s'ubica la discoteca i a mitjans de 2021, la societat gestora de la concessió, Oci de Gom a Gom SL, va manifestar que la discoteca no reobriria portes, ja que la inversió necessària ho feia inviable. Ara l'empresa està retirant tot el material que queda dins de l'immoble.

 

Ara, caldrà veure quina és l'aposta de l'Ajuntament de Vila-seca en aquest espai. En aquest sentit, la voluntat del consistori és replantejar el frontal marítim en aquesta zona, en la qual també s'ubica el parc aquàtic Aquopolis, que es mantindrà obert fins que hi hagi una proposta ferma. De moment, el consistori ha licitat els treballs d'enderroc de tot l'exterior de la ja antiga discoteca Pachá La Pineda.

 

De moment, no està previst que s'enderroquin les edificacions principals, que es consolidaran i tapiaran. Cal recordar que Pachá La Pineda va ser la discoteca més gran de totes les que el grup empresarial de les cireres té arreu del món. Durant la seva història, per la seva cabina van passar els millors discjòqueis del món, com David Guetta, Juan Magán Gigi D'Agostino o Steve Aoki, entre d'altres.

 

Clients i extreballadors s'acomiaden de Pachá La Pineda

La notícia del desmantellament s'ha donat a conèixer a través de les xarxes socials. Concretament, ha estat a través d'un perfil que fa un tribut a la discoteca de la Costa Daurada i des de la qual s'ha demanat la continuïtat de Pachá La Pineda. En aquest sentit, es va arribar a crear un change.org, en què es demanava a l'Ajuntament de Vila-seca que el local es mantingués obert.

 

[instagram]Cnkrz9QDiMB[/instagram]

 

Tot i això, el tancament definitiu ha estat inevitable i ara ha començat el desmantellament de l'edifici, ubicat en terrenys municipals. En la publicació en què es poden veure fotografies de l'estat actuals de les instal·lacions i en què s'anuncia el desmantellament, clients i antics treballadors han volgut dir-hi la seva i acomiadar-se de la mítica sala.

 

Un dels que ha escrit ha estat DJ Moncho, que assenyalava que «és una llàstima veure així la sala que em va veure créixer com a discjòquei i com a persona». Per la seva banda, la Marina afirmava que «tot el que he viscut allà mai s'oblidarà. Gràcies per tant!». També hi deia la seva l'Isaac, que recordava que «aquesta discoteca ens va veure créixer a la majoria de gent de la província».

Participació