Molt fred i neu a cotes baixes: El que s'espera en les pròximes hores a Tarragona

El dilluns ha arrencat amb temperatures sota zero en molts punts i un front podria deixar enfarinades aquesta tarda

23 de gener del 2023

Després d'un cap de setmana gèlid, el dilluns arrenca amb les mateixes perspectives. La setmana ha començat a primera hora amb temperatures molt fredes que han fet baixar els termòmetres fins als 10 graus sota zero a Prades, per exemple. Durant el cap de setmana també ha reculat notablement el mercuri, deixant valors inusuals com els registrats a Cunit, a la línia de costa, amb -3,7 graus.

 

Unes xifres excepcionals, fins i tot per l'hivern, que deixen clar que l'onada de fred és ben real. La previsió per les pròximes hores, i fins i tot dies, és que el vent i les temperatures baixes ens seguiran acompanyant, així que els jerseis i les jaquetes els haurem de continuar tenint ben a mà.

 

Malgrat que aquest dilluns al matí hi haurà un cel serè, la temperatura màxima serà similar a la del diumenge. Serà a la tarda quan començarà un nou canvi de temps que, ara sí, ens podria deixar neu a la demarcació de Tarragona.

 

De cara a la tarda entraran bandes de núvols que aniran acompanyats de fort vent. De fet, Protecció Civil encara té activades les alertes per fort vent, onatge i fred intens, mentre que els ajuntaments segueixen treballant amb l'Operació Iglú, per donar suport a les persones més vulnerables davant de situacions meteorològiques de risc com aquesta.

 

 

Quan podria arribar la neu a Tarragona

Serà de cara a dimarts quan els mapes mostren força probabilitat de pluja a la demarcació de Tarragona. Tenint en compte les excepcionals temperatures fredes, aquesta pluja fa que la cota de neu es desplomi fins als 200 o 400 metres.

 

 

Això significa que diversos municipis de la demarcació podrien veure's emblanquinats. Punts de l'Alt Camp, la Conca de Barberà, als Ports o a les muntanyes de Prades tenen totes les paperetes perquè acabin veient la neu i es repeteixin imatges de postal com les que vam poder veure fa gairebé una setmana, o fins i tot amb més gruixos de neu.