Vídeos i fotos: La neu deixa imatges de postal a Tarragona

La nevada es va intensificar dimarts al vespre i ha emblanquinat diversos pobles

25 de gener del 2023

Els pobles amb cotes més elevades de la demarcació de Tarragona s'han despertat emblanquinat aquest dimecres 25 de gener. Malgrat que la nevada finalment no va ser tan intensa com s'esperava o com en altres punts de Catalunya, sí que va servir per deixar algunes de les imatges 'icòniques' del fred hivern a casa nostra.

 

És el cas de Prades, que aquest dimarts a la tarda ja va començar a veure com la neu queia amb alegria i començava a agafar. Les temperatures d'aquesta nit, de nou gèlides, i l'augment de la intensitat de la nevada a última hora de dimarts han fet que l'estampa a primera hora d'aquest dimecres sigui d'una petita capa de blanc, suficient per fer les delícies de molts.

 

 

Siurana, un dels pobles més bonics de Catalunya, també ha despertat de postal. Com es pot veure a les imatges captades per MeteoPrades, el poble sembla tret d'un conte gràcies a la fina capa de neu que ha agafat en les últimes hores. A l'Alt Camp i a la Conca de Barberà la neu també va fer acte de presència en municipis com Santa Coloma de Queralt, l'Espluga de Francolí o Querol. 

 

La neu va desplaçar-se al llarg de la nit més al sud, deixant també boniques imatges en zones com als Ports, un altre 'clàssic' de la neu a la demarcació de Tarragona. Tanmateix, sembla que de moment aquestes imatges seran totes les que tindrem, ja que no s'espera que hi hagi més precipitacions ni tampoc neu a casa nostra.

 

 

El que no marxarà és el fred, que continuarà sent intens arreu en els pròxims dies. Tanmateix la temperatura podria pujar entre un i dos graus, insuficient però per oblidar-nos dels guants i la bufanda.

 

Prades
La neu ha emblanquinat Prades. | MeteoPrades

Els termòmetres continuen marcant valors per sota dels zero graus en molts municipis del Camp de Tarragona i, a més a més, el vent incrementa la sensació de fred. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya ha desactivat els avisos per neu i fred, però manté activats els que fan referència al vent i el fort onatge.