1 de 10

Una «interpretació errònia»: La resposta del CAT sobre l'informe de la Sindicatura

El president del consorci defensa el reforç de l'àrea de contractació i l'aposta per la transparència en el seu mandat

per Laia Solanellas, 26 de gener de 2023 a les 09:11 |

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) estudia si el presumpte fraccionament indegut de contractes durant l'exercici del 2018 detectat per la Sindicatura de Comptes respon a una «interpretació errònia» de la norma, segons ha indicat el president de l'ens, Joan Alginet.

 

L'òrgan fiscalitzador assegura en un informe que diversos elements de maquinari i material informàtic es van comprar «directament» i «sense un procediment de publicitat i concurrència, tot i que en el cas d'alguns proveïdors se superava l'import de la contractació menor». En un comunicat, el CAT afirma que està investigant la naturalesa d'aquesta contractació, valorada per la Sindicatura en 22.269 euros, d'un pressupost total anual, recorda l'ens, de 41,3 milions aquell any.

 

Alginet ha volgut subratllar que, en tot cas, durant el seu mandat el CAT ha reforçat l'àrea de contractació i ha apostat per la «màxima transparència». En concret, i segons s'explica al comunicat, des del maig del 2022 s'ha reforçat l'àrea de contractació i l'àrea de compliment legal per un major control intern i la millora dels procediments.

 

«He tingut l'oportunitat de participar en sessions de treball amb la Sindicatura i la percepció general que se m'ha transmès és que el CAT treballa correctament d'acord amb la seva naturalesa jurídica», ha afegit Alginet.

 

«Aquest tipus d'informes et permeten detectar opcions de millora i implantar-les, i això és el que estem fent des de fa més d'un any», ha justificat el president del CAT.

 

En l'informe, la Sindicatura de Comptes nomena altres incidències. Entre elles, assegura que el CAT no li va trametre els contractes, i que tampoc els va enviar al Registre Públic de Contractes, en contra del que disposa la normativa. A més, s'hi exposa que alguns dels contractes analitzats superen el termini de pròrroga establert per la normativa.

 

D'altra banda, la Sindicatura de Comptes detecta que el CAT hauria recaptat el cànon per compte de la Generalitat i, per tant, els ingressos per venda d'aigua «haurien d'estar minorats».

Participació