1 de 10

Prohibeix l'entrada a la seva finca amb senyals falsos d'Àrea Privada de Caça

La Guàrdia Civil va intervenir els senyals i va denunciar el propietari dels terrenys

per Antonio Ramos Llauradó, 27 de gener de 2023 a les 10:33 |

El Seprona de la Guàrdia Civil va descobrir a l'Ametlla de Mar unes senyals falses de delimitació d'Àrea Privada de Caça que induïen a error sobre la condició cinegètica del vedat, modificant de manera irregular aquesta activitat. La troballa dels agents de la Benemèrita es va fer durant un dels seus serveis en el marc de la protecció del medi ambient.

 

Segons ha explicat el cos en un comunicat, es tractava d'una col·locació irregular de diferents senyals de primer ordre en un vedat de caça. A més, amb unes matrícules inexistents, les quals no corresponien a l'Àrea Privada de Caça. Els agents del Seprona van identificar el propietari del terreny i el van denunciar per col·locar o alterar els cartells o senyals indicadors de la condició cinegètica d'un terreny.

 

Els senyals falsos van ser intervinguts pels agents per a la seva destrucció. Aquestes actuacions han estat lliurades al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, competent en matèria cinegètica per tal que es tramiti el corresponent expedient.

 

Evitar que els caçadors no accedissin a la seva propietat

En les citades tauletes de primer ordre, en lloc d'indicar la matrícula corresponent al vedat de caça, hi figurava una matrícula falsa, concretament el codi postal del terme municipal on se situa aquesta propietat. Estaven col·locades pel perímetre, al voltant de la seva finca i, amb aquesta pràctica, el propietari del terreny s'assegurava que els caçadors no poguessin accedir a la seva propietat per induir-los a error en la delimitació del vedat del qual són socis.

 

D'aquesta manera es restringia el pas i es prohibia il·legalment l'activitat, en una zona reservada a aquest efecte. Cal destacar, que aquest tipus de senyals de primer ordre es col·loquen perquè els usuaris del medi natural, siguin caçadors o no, sàpiguen en tot moment on estan delimitades les àrees de les societats de caçadors en les quals poden practicar el seu esport cinegètic.

 

D'aquesta manera, senderistes, caçadors, ciclistes i altres usuaris poden advertir visualment per on transcorren aquestes zones i prendre les degudes precaucions. La normativa de caça de Catalunya estableix que el fet de col·locar, modificar o suprimir de manera no reglamentària aquest tipus de senyals constitueix una infracció administrativa.

Participació