Visoren congela l'increment de preus als pisos de protecció social de Cunit

L'empresa concessionària dona un termini de quatre mesos per arribar a un acord amb els veïns

27 de gener del 2023

L'Ajuntament de Cunit ha informat que ha arribat a un acord amb l'empresa concessionària dels pisos de protecció social de la carrerada de Santa Coloma. Es tracta de 40 pisos que gestiona Visoren Renta SA. Els veïns s'havien queixat del fort increment en les factures del gas, així com de diversos problemes de manteniment.

 

Aquesta situació s'ha donat en diversos municipis catalans on els pisos de protecció social són gestionats per la mateixa empresa. Des de l'Ajuntament de Cunit es van reunir amb Visoren i li van traslladar les queixes i preocupacions dels veïns. Finalment han arribat a una entesa, amb diversos compromisos que l'empresa ha posat per escrit en una Declaració d'Acord de Voluntats.

 

Congelació dels tres rebuts pendents de fraccionament

En primer lloc, Visoren ha decidit aturar el cobrament dels tres rebuts pendents de fraccionament. De la mateixa manera, l'empresa es compromet a no emprendre cap acció de reclamació contra els veïns que han retornat el primer rebut. Aquesta congelació serà per un període de quatre mesos durant els quals es mirarà de trobar «la millor solució davant l'increment de preus».

 

Un increment que les companyies subministradores de gas i electricitat han aplicat a Sermavi, operadora vinculada a Visoren, durant l'any 2022. L'acord també indica que caldrà respectar «la normativa vigent, el Plec de Condicions de la Concessió i els contractes signats amb els arrendataris». Visoren també es compromet a reparar les plaques solars de la coberta i revisar el bon funcionament de la sala de producció d'ACS i calefacció.

 

Més transparència sobre els consums

A més a més, es dotarà als llogaters d'una plataforma de consulta dels consums mensuals. Visoren es posarà en contacte amb els arrendataris perquè comuniquin les incidències que puguin tenir als seus habitatges. Unes incidències que s'haurien de resoldre «en les pròximes setmanes», comunicant el resultat a l'Ajuntament.

 

L'alcalde de Cunit, Jaume Casañas, ha afegit que des del consistori faran un seguiment per verificar que es compleixen aquests compromisos. Les queixes per l'increment de preus i la manca de manteniment en aquests pisos s'han repetit en municipis com Tiana, Palafolls o Canet de Mar.