1 de 10

Hard Rock, Mont-roig i el Corredor Mediterrani a l'acord ERC-PSC pels pressupostos

Republicans i socialistes tanquen un acord per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat

per Laia Solanellas, 1 de febrer de 2023 a les 09:35 |

L'últim serial polític a Catalunya s'ha tancat aquest matí de dimecres, 1 de febrer. El Govern i el PSC han arribat a un acord de pressupostos per al 2023 després de setmanes de negociacions, segons han anunciat les dues parts aquest dimecres al matí.

 

L'acord inclou un document sobre grans infraestructures que inclou la B-40, la «modernització» de l'aeroport del Prat i el Hard Rock. Aquests són tres projectes que els de Salvador Illa exigien per a validar els comptes. A banda, l'acord inclou diverses qüestions en blocs sobre la prosperitat econòmica, la societat del coneixement, les energies renovables, la salut, els drets socials, l'educació o la seguretat.

 

La demarcació de Tarragona és un dels primers punts d'aquest acord tancat entre socialistes i republicans. En el document s'especifiquen accions per garantir el «desenvolupament econòmic» al territori, entre els quals hi ha «assegurar l'execució dels treballs necessaris per a completar el Corredor Mediterrani, garantint la interoperativitat i intermodalitat en el seu pas pel Camp de Tarragona».

 

Una idea que passa per la «implantació de l'ample estàndard entre Castelló i la terminal de la Boella i al ramal de Tortosa», la «implantació de l'ample mixt entre el Nus de Vila-seca i el Nus de Castellbisbal» i un «nou accés ferroviari al Port de Tarragona».

 

Un altre dels punts que fan referència a la demarcació de Tarragona insta a «negociar amb el Govern d'Espanya» una nova subestació elèctrica de 440kv a l'altura de Mont-roig del Camp. 

 

 

El Hard Rock tira endavant

Pel que fa al Hard Rock, el document apunta que durant el 2023 es completaran els processos relacionats amb l'inici del projecte del Consorci Recreatiu i Turístic de Salou i Vila-seca, prèvia aprovació definitiva del Pla de Desenvolupament Urbanístic, durant el primer semestre del 2023, i mantenir la disponibilitat dels terrenys.

 

Sobre l'aeroport de Barcelona, l'executiu i els socialistes han expressat que acordaran durant aquest any, amb el govern espanyol, una comissió tècnica que permeti abordar el nou model aeroportuari que necessita Catalunya per a «transformar» l'aeroport perquè esdevingui un hub internacional. També preveu una inversió, fins el 2026, de 49 MEUR a l'àrea del Delta de Llobregat per assolir un espai natural i amb biodiversitat.

 

Sobra la Ronda Nord, que ha estat el gran escull les darreres setmanes durant la negociació, Govern i socialistes han acordat fer efectiu, dins del primer trimestre del 2023, amb el ministeri de Transports, el conveni d'acord i finançament que garanteixi la redacció del projecte. Aquest redactat va en la línia de la moció que el PSC va aprovar al Parlament la setmana passada i a la qual els republicans van votar-hi a favor per a facilitar la negociació de pressupostos.

Participació