L'EDAR de Calafell i Idiada, les inversions més importants del pressupost al Penedès

La partida per a l'Hospital del Vendrell és de només mig milió d'euros

02 de febrer del 2023

Els pressupostos de la Generalitat destinaran 86 milions d'euros a l'àmbit del Penedès aquest 2023. La xifra suposa un increment del 12,5% respecte als números de l'any passat. El Baix Penedès rebrà 15,9 milions, per darrere de l'Anoia (43,4) i l'Alt Penedès (15,9) i per davant del Garraf (11).

 

Les partides més importants són per a les obres d'ampliació de l'EDAR de Calafell (5,7 milions) i per a Idiada (3,5 milions). En aquest cas, és per subvencionar la construcció d'una pista d'assaig per al vehicle autònom. L'ampliació del CAP de l'Arboç rebrà una inversió d'1,4 milions d'euros.

 

Només mig milió per a l'Hospital del Vendrell

Pel que fa a l'Hospital del Vendrell, que ha de començar les esperades obres d'ampliació, la partida és només de 500.000 euros. Contrasta amb els 5,4 milions que rebrà l'Hospital d'Igualada, els 4,6 per a l'Hospital de l'Alt Penedès o els quatre milions per al Sant Camil.

 

Les partides de carreteres repartiran un milió d'euros en l'ampliació de vorals a la C-51 entre el Vendrell i Albinyana. També es destinaran 1,2 milions a la conservació de carreteres. En educació s'han previst 500.000 euros per a la substitució de tancaments a l'Institut Andreu Nin del Vendrell. 

 

També prop de mig milió d'euros per a l'ampliació de l'escola La Parellada de Santa Oliva. Finalment, els pressupostos preveuen 400.000 euros per accions de reindustrialització al Baix Penedès.