Nevada idíl·lica i amb incidències mínimes la Terra Alta: gruixos de 15 centímetres

A les zones altes de les Muntanyes de Prades la neu també va fer acte de presència

08 de febrer del 2023

La nevada caiguda en la jornada d'ahir als pobles dels Ports de la Terra Alta —Horta de Sant Joan i Arnes— van deixar gruixos de 15 centímetres de neu tova, amb poques incidències i paisatges emblanquinats. Des de primera hora d'aquest dimecres, les màquines llevaneu han transitat per les carreteres i les brigades s'afanyen a netejar carrers i accessos.

 

 

Tot i la destacada acumulació, no s'ha suspès el transport escolar fins a l'INS Terra Alta de Gandesa. Els busos han tingut dificultats a primera hora per maniobrar i circular i han arribat amb retard i amb pocs escolars a bord. Almenys tres vehicles han patit accidents lleus en sortir de la via. L'escola d'Horta de Sant Joan ha obert, però bona part de la canalla ha aprofitat per jugar pels carrers.

 

Un bon gruix de neu al Tossal de la Baltasana

La nevada d'aquest dimarts també va deixar un paisatge emblanquinat en diversos punts de les comarques tarragonines. La nevada va arribar a les Terres de l'Ebre, a l'Alt Camp, a la Conca de Barberà i també al Baix Camp. A les zones altes de les Muntanyes de Prades, com per exemple al Tossal de la Baltasana, es van acumular gruixos de neu d'entre 15 i 20 centímetres.

 

 

Aquest dimecres al matí, la neu encara era visible en molts punts de casa nostra. En aquest sentit, cal recordar que en algunes zones la cota de neu va baixar fins als 400 metres, mentre que en altres, properes als 1.000 metres, només va fer acte de presència la pluja.