Imatges: La neu torna a enfarinar les muntanyes de Prades i deixa paisatges de postal

El temporal torna a deixar boniques imatges a la demarcació de Tarragona

Prades de postal després de la nevada.
Prades de postal després de la nevada. | MeteoPrades
09 de febrer del 2023
Actualitzat el 15 de febrer a les 16:27h

Ja hem traspassat l'equador de la setmana i hem arribat a les acaballes del temporal que ha deixat molta neu i força aigua a Catalunya. Després d'un dimecres en què les imatges de neu a la demarcació de Tarragona ens van deixar uns bons gruixos a la Terra Alta i també en algunes cotes més elevades de la Conca de Barberà, aquest dijous 9 de febrer ens hem tornat a despertar amb paisatges emblanquinats.

 

Als Ports la neu es manté gràcies a les baixes temperatures i al bon tou que es va acumular la nit de dimarts a dimecres. Als pobles dels Ports de la Terra Alta —Horta de Sant Joan i Arnes— van deixar gruixos de 15 centímetres de neu tova, amb poques incidències i paisatges emblanquinats. 

 

 

 

Els Ports no van ser l'únic punt de Tarragona que van acumular gruixos importants de neu. La nevada va arribar a les Terres de l'Ebre, a l'Alt Camp, a la Conca de Barberà i també al Baix Camp. A les zones altes de les Muntanyes de Prades, com per exemple al Tossal de la Baltasana, es van acumular gruixos de neu d'entre 15 i 20 centímetres.

 

 

Tornen els paisatges emblanquinats a les muntanyes de Prades

Aquest dijous, 9 de febrer, la neu ha tornat a deixar imatges de postal, tot i que amb menys acumulació de neu. En aquesta ocasió ha estat a punts de les muntanyes de Prades i a la Conca de Barberà. Prades s'ha despertat amb una enfarinada que ha tenyit de blanc les teulades de les cases, com es pot apreciar des de les càmeres de MeteoPrades.

 

 

A la Mussara al Baix Camp, o a Rojals a la Conca de Barberà, també la neu ha caigut tímidament aquesta matinada. Gràcies a un termòmetre desplomat, la imatge a primera hora ha estat força idíl·lica, tot i que els gruixos han estat poc significatius. Al Tossal de la Baltassana, on sí que es va acumular un bon tou de neu, aquest matí de dijous l'estampa continuava sent plenament hivernal.

 

 

Durant la jornada d'aquest dijous encara hi haurà alguns ruixats dispersos per la zona pre-litoral, els quals podrien deixar de nou neu en cotes més elevades de cara a la tarda, cap als 700 metres o més. Serà a partir de divendres que Catalunya, i Tarragona, tancaran aquest episodi meteorològic i les pluges desapareixeran.