Els Mossos desmantellen una plantació de marihuana al Vendrell: hi ha tres detinguts

Les plantes es cultivaven en una casa del nucli de Coma-ruga

10 de febrer del 2023

Els Mossos d'Esquadra van desmantellar el passat 8 de febrer una plantació interior de marihuana al Vendrell, segons ha explicat la policia catalana en un comunicat. Durant l'operatiu policial també van detenir tres homes, d’entre 26 i 36 anys, com a suposats autors d’un delicte de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal i defraudació de fluid elèctric.

 

La investigació continua oberta per tal de relacionar altres persones amb aquesta activitat criminal i està previst que els tres detinguts passin en les pròximes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell.

 

Un habitatge ubicat al barri marítim de Coma-ruga

L’operatiu policial es va efectuar després de confirmar l’existència d’una possible plantació de marihuana en una casa ubicada al carrer Maladeta del barri marítim de Coma-ruga. Des de finals de l’any passat, els investigadors van constatar que les portes i finestres sempre estaven tancades, les persianes abaixades i els aparells d’aire condicionat en ple funcionament.

 

Els agents també van comprovar com les conduccions d’aire desprenien una forta olor a marihuana. Arran d’això, el mateix dimecres al matí, els agents van fer una entrada i perquisició judicial i van comprovar que tot l’interior de casa havia estat habilitat pel cultiu continuat, intensiu i industrial de marihuana, unes modificacions que havien provocat greus danys a l'interior de l'habitatge.

 

La droga intervinguda està valorada en més de 240.000 euros

L’estructura de fins a cinc espais interiors de les dues plantes de la casa havia estat completament modificada per cultivar marihuana amb la instal·lació de làmpades, humidificadors, filtres industrials, ventiladors, aparells d’aire condicionat, productes fitosanitaris i diverses sortides d’aire cap a l’exterior. Tot aquest material valorat en desenes de milers d’euros.

 

Tot i que en tres espais ja s’havia fet la recol·lecció, els investigadors van localitzar un quart espai amb una plantació en ple creixement de fins a 416 plantes de marihuana. Finalment, en una cinquena habitació es va comissar un total de 32 quilos de cabdells de marihuana preparats per al seu transport. El conjunt de la droga intervinguda està valorat en més de 240.000 euros.

 

Alta professionalitat dels suposats delinqüents

L’actuació policial també va permetre verificar que la connexió al subministrament elèctric era fraudulenta i que el consum era molt elevat. Com a indici evident de la professionalitat dels autors i de la seva constant voluntat d'eludir l'acció investigadora de la policia, els agents van comprovar que un dels detinguts va ser qui, fa mesos, va llogar la casa amb una identitat totalment falsa i diferent de la seva.

 

En aquest sentit, la policia catalana ha explicat que, si el citat individu no hagués estat localitzat i detingut durant l'operatiu, mai es podria haver sabut qui era realment el llogater de l'habitatge.