«Recuperar el patrimoni marítim»: el Baix Penedès acull una gran Festa de la Mar

Calafell serà la seu del sisè festival de la marina tradicional, amb espectacles, activitats i competicions | Les activitats es faran al llarg de la costa del Baix Penedès

Embarcacions en una Festa del Mar de Catalunya.
Embarcacions en una Festa del Mar de Catalunya. | Festa del Mar
15 de febrer del 2023
Actualitzat a la 13:55h
La sisena edició de la Festa de la Mar de Catalunya es farà aquest any a Calafell, entre el 8 i l'11 de juny. Aquest festival de la marina tradicional es fa cada dos anys i està impulsat per la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial (FCCPMF). Entre els seus objectius hi ha "la protecció, conservació i difusió del patrimoni marítim i fluvial català".

L'edició d'aquest 2023 tindrà Calafell com a seu, tot i que es desenvoluparà al llarg de tota la costa del Baix Penedès. A més de la Federació Catalana, col·laboren en l'organització l'Associació Patí Català Calafell, la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Calafell i el Vendrell. "Volem que sigui una festa de tota la costa del Baix Penedès", ha remarcat Josep Inglada, president del Patí Català Calafell.

Les activitats durant els quatre dies que duri la festa seran múltiples i variades, destacant diferents estands i exposicions que es faran al passeig marítim entre Coma-ruga i Segur de Calafell. Destaquen actes com un museu flotant amb embarcacions, un open de vela, o una fira gastronòmica del mar. Entre les exposicions també n'hi haurà una sobre el port vell de Sant Salvador.

Les xifres que es preveuen per a l'esdeveniment són considerables, amb la participació d'un centenar de vaixells i un nombre de visitants que pot arribar fins als 45.000. En els pròxims mesos s'aniran desgranant tots els aspectes de la festa, de la qual se'n poden conèixer més detalls en aquesta pàgina web.
 
La Festa del Mar s'ha presentat al Museu Pau Casals.

La presentació de la festa s'ha fet al Museu Pau Casals del Vendrell. Foto: Ajuntament del Vendrell