Les associacions de la Conca de Barberà analitzen el Pla d'Envelliment de KM 0

S'han incorporat dues entitats noves al Consell Consultiu

Imatge de la trobada al Consell Comarcal
Imatge de la trobada al Consell Comarcal | Cedida
16 de febrer del 2023
Actualitzat a la 13:53h
El Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran creix. Aquesta setmana s'han incorporat dues associacions noves a la comarca. El desembre de 2022 es va crear la nova junta de l'Associació de Jubilats i Jubilades de Rocafort de Queralt i aquest mes de febrer, la de Blancafort. Totes dues sense activitat des de la pandèmia. Amb això ja són 9 les associacions actives a la comarca.

Durant la reunió del dimarts dia 14 de febrer, es van treballar les possibles actuacions a desenvolupar dins del Pla d'Envelliment Quilòmetre Zero de la comarca. Es van explicar els resultats de les consultes participatives fetes durant el mes d'octubre de 2022, on les persones grans van omplir un qüestionari amb preguntes relacionades amb la qualitat de vida de la gent gran, el grau de satisfacció dels recursos i serveis existents a la comarca o la manca d'aquests, així com la valoració sobre els seus hàbits saludables.

Després de detallar els resultats obtinguts d'aquestes dades, es van comentar els objectius i actuacions a contemplar, tenint en compte aquests resultats i la diagnosi feta en 2021 sobre la situació de la gent gran de la comarca.

Totes les associacions van participar activament i van exposar les seves reflexions sobre què s'hauria de millorar per afavorir un envelliment actiu i saludable. La sessió va anar a càrrec del Gabinet CERES, empresa d'estudi sociològic i de mercats.