1 de 10
mobilitat

Les obres del carril bici entre Reus i Cambrils ja tenen data d'inici

Aquest any es faran dos dels trams més reclamats, entre Reus i les urbanitzacions de Blancafort i Aigüesverds

El carril bici és un dels grans projectes pendents de Reus. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Reus | 16 de febrer de 2023 a les 15:43 |
El Departament de Territori i Sostenibilitat començarà les obres del carril bici entre Reus i Cambrils, paral·lel a la carretera TV-3141, al març. Aquest any es faran dos trams, entre Reus i les urbanitzacions de Blancafort i Aigüesverds. El termini d'execució és de deu mesos.


El Govern preveu licitar les obres del darrer tram, fins a Cambrils, aquesta primavera per poder iniciar l'obra el 2024. El vial tindrà 6,7 km i compta amb un pressupost de 6 milions d'euros, que assumiran entre l'Ajuntament de Reus (41%) i la Generalitat (59%). El conseller de Territori i Sostenibilitat, Juli Fernández, ha destacat que l'objectiu és "integrar dins la mobilitat de la ciutat i del país vies segures, tant per a bicicletes com per a vianants".

 

El carril bici fins a Blancafort, per fi


L'Ajuntament de Reus ja va construir un carril entre el santuari de Misericòrdia i la rotonda de la T-11. Ara, aquest vial tindrà continuïtat fins a Cambrils. El primer tram d'uns 500 metres de longitud, anirà de l'enllaç de la T-11 fins a la urbanització de Blancafort i es farà en cinc mesos. El segon tram discorrerà entre Blancafort i la urbanització d'Aigüesverds amb una longitud d'1,8 km que han d'estar fets en nou mesos.Per unir l'actual carril bici i el primer tram a la rotonda de la T-11, que és de titularitat estatal, l'Ajuntament de Reus ha arribat a un acord amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Segons ha assegurat la regidora de Mobilitat i Urbanisme, Marina Berasategui, els pròxims mesos el mateix Departament de Territori i Sostenibilitat redactarà un projecte específic per aquesta connexió.
 

"Transformar" la xarxa viària


Berasategui ha remarcat que es tracta d'un projecte "ambiciós" que representarà una "transformació profunda" en la mobilitat del territori. La regidora ha indicat que aquest nou vial "contribuirà a impulsar la mobilitat sostenible a Reus i a la comarca". De fet, aquest carril era una reivindicació dels veïns de la urbanització Blancafort des de fa molts anys.


El conseller també ha insistit que Reus "és un dels exemples de com ha de transformar-se la xarxa viària per millorar la mobilitat". "Necessitem reduir emissions i xarxes segures perquè la gent les utilitzi a peu o en bicicleta davant del transport privat", ha recordat Fernández.Per la seva banda, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha subratllat que "s'avança des de tots els àmbits" pel que fa a la mobilitat sostenible, recordant l'ordenança que s'està redactant, el Pla de Mobilitat Urbana que defineix "l’estratègia" i les infraestructures, encaminant-se cap a una "pacificació viària".
Participació