1 de 10

Nou anunci de Salut: Les quarantenes a l'escola s'acabaran aquest febrer

El conseller Argimon preveu iniciar la retirada gradual de la mascareta en interiors abans que acabi el segon trimestre

per Antonio Ramos Llauradó, 11 de febrer de 2022 a les 09:59 |

El Departament de Salut aposta per retirar les quarantenes generalitzades a les escoles la setmana del 21 de febrer i per començar la retirada de la mascareta a l'interior abans d'acabar el segon trimestre. Ho ha dit el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en declaracions a TV3, en què ha assenyalat que sobre el tema de les quarantenes s'ha d'acabar de fer una anàlisi tant a l'Estat com en el si del Govern.

 

[tweet]1492041538423169027[/tweet]

 

En aquest sentit, Argimon ha explicat que seria «raonable» que les quarantenes generalitzades a les escoles s'acabin durant aquella setmana. «Sempre millor dilluns que dimarts», ha assegurat el conseller de Salut.

 

El conseller ha assegurat que «ara és el moment d'anar desescalant» i ha fet valdre que Catalunya «és l'únic país que ha tingut escoles obertes des del mes de setembre fins ara».

 

La mascareta a les aules es retirarà de manera gradual

Sobre la retirada de la mascareta a les aules, Argimon ha explicat que es farà de manera gradual, començant pels grups més petits, 1r i 2n de primària. La previsió és que es comenci a fer abans d'acabar el segon trimestre. En aquest sentit, el conseller de Salut ha dit que es farà de manera «esglaonada», observant l'evolució dels contagis cada 10 o 15 dies.

 

[tweet]1492043571972788224[/tweet]

 

Cal recordar que a les escoles, només els infants més grans de 6 anys, des de 1r de primària, estan obligats a portar mascareta. Els alumnes menors d'aquesta edat estan exempts de portar-la. El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha reiterat que estan treballant en la retirada progressiva de les mascaretes de les aules conjuntament amb el Departament de Salut.

 

Aquest anunci arriba després que des d'aquest dijous, als patis i espais exteriors de les escoles ja no sigui obligatori l'ús de les mascaretes. Aquesta mesura va entrar en vigor el mateix dia que el tapaboques deixava de ser obligatori al carrer a tot l'Estat.

 

La supressió de la mascareta en adults, però, encara «haurà de passar l'hivern», ha dit Argimon. En aquest sentit, el conseller de Salut ha afegit que Argimon ha reconegut que en adults  les quarantenes també han de desaparèixer.

Participació