1 de 10
CASTELLVELL DEL CAMP

Presenten 150 signatures en contra de la recollida porta a porta a Castellvell

Un grup de veïns considera que la implantació d'aquest servei ha portat «canvis negatius» al municipi

Imatge d'arxiu del poble de Castellvell del Camp. | TarragonaDigital
per Antonio Ramos Llauradó, 21 de febrer de 2023 a les 12:22 |
Un grup de veïns de Castellvell del Camp ha recollit 150 signatures en contra del nou sistema de recollida de la brossa porta a porta (PAP) i les ha presentat a l'Ajuntament del municipi. En aquest sentit, consideren que la implantació del PAP ha portat "canvis negatius", alhora que han denunciat que es va instaurar sense tenir en compte el parer dels veïns.
 

En un comunicat, els veïns han assenyalat els problemes que estan trobant arran de la implantació d'aquest servei de recollida de brossa porta a porta. Així, asseguren que es vulnera el dret a la intimitat i a la seguretat dels veïns, ja que les escombraries són accessibles a tothom, alhora que qualsevol pot saber qui ha marxat de vacances o si algú està a casa o no.

També denuncien la contaminació i el soroll que provoquen els vehicles i els treballadors que fan la recollida de la brossa. En aquest sentit, afirmen que "volem poder dormir a les nits i no despertar-nos cada dia per culpa del camió de la brossa i dels treballadors que fan la recollida". Sobre això asseguren que "es preveu que a l'estiu sigui pitjor".

 

Cubells perduts i queixes sobre els contenidors del vidre

Els cubells que es fan servir per al PAP també són motiu de queixa, ja que els veïns manifesten que "no ens agrada veure el poble amb cubells a les portes durant el dia". Així mateix, també afirmen que hi ha dies que es troben recipients tirats enmig del carrer, sigui pel vent o per vandalisme.

Una altra de les queixes és que alguns veïns denuncien que alguns dies no se'ls ha recollit la brossa que tocava, mentre que també afirmen haver trobat brossa escampada pels carrers. També consideren que els nous contenidors de vidre són molt voluminosos i que es podrien aprofitar els contenidors aeris ja existents.

 

Més papereres amb poble

Entre les reclamacions també hi ha l'exigència de més papereres, per tal que els propietaris de gossos puguin tirar els excrements dels animals. En aquest sentit, asseguren que hi ha pocs recipients i que els que hi ha estan molt plens, motiu pel qual demanen que se n'instal·lin més.


Finalment, creuen que és un greuge que aquells que no segueixen el PAP hagin de tirar la brossa als contenidors de la zona d'emergència, havent de carregar les bosses al cotxe i fer un desplaçament. També consideren que la rebaixa del 50% de la taxa d'escombraries als disseminats no té justificació.
Participació