Un menor autista de Tarragona es llença d'un quart pis després de patir 'bullying'

Els fets van tenir lloc el passat dilluns al municipi ebrenc de la Ràpita i el menor està ingressat en un hospital amb diverses fractures

El menor de la Ràpita està recuperant-se de les ferides patides.
El menor de la Ràpita està recuperant-se de les ferides patides. | Martí Albesa
27 de febrer del 2023
Actualitzat a la 13:30h
Una família de la Ràpita, a la comarca del Montsià, ha denunciat l'intent de suïcidi del seu fill per a causa d'un cas de 'bullying' a l'escola. En aquest sentit, el nen, de 15 anys, pateix un grau lleu d'autisme i està hospitalitzat després de tirar-se des d'un quart pis. Els fets van tenir lloc el passat dilluns al municipi ebrenc.

Segons la família, el menor, que era víctima de burles a l'escola, va patir fractures a braços, cames i costelles, a més de dues vèrtebres afectades.
 

Un nou cas que sacseja Catalunya

El cas d'aquest menor de la Ràpita torna a posar sobre la taula la gestió dels casos de 'bullying' a Catalunya, poc després de la tragèdia amb dues menors a Sallent.

En un missatge obert a les xarxes socials del pare del menor de la Ràpita, aquest explica que la família està passant "els pitjors dies de la nostra vida". "El nostre fill Pol de 15 anys va intentar marxar d'aquest món el dilluns, es va llençar del quart pis, on vivim".

El pare explica que ha fet públic el cas per "expressa voluntat del Pol". Segons relata el progenitor, el seu fill tenia dificultats per relacionar-se amb altres nois i noies del seu entorn a causa del lleuger grau d'autisme que pateix.

"Entre altres coses va dir que no vol viure en un món on les males persones són aplaudides i les persones sensibles, nobles i de bon cor, sempre tenen les de perdre". 

Burles dels companys a l'escola

El pare del menor de la Ràpita explica que "no li feien directament 'bullying' a l'institut", tot i que narra episodis en què altres joves se'n riuen d'ell: "aquest noi és estrany", "mira com es mou jajaja" o altres burles són les que exposa el progenitor.

Davant d'aquesta situació i també de la soledat que patia a l'entorn escolar, explica el pare que el seu full va assegurar que no sabia per què vivia: "Què hi faig jo aquí, ja no em queden moments de felicitat".

El menor de 15 anys, el jove Pol, va decidir saltar del balcó de casa seva, des del quart pis, dilluns passat. Per sort no va perdre la vida, però continua ingressat amb diverses contusions greus com a conseqüència de la caiguda des d'un catorze metres d'altura.

El pare ha fet una crida a compartir el seu missatge per "conscienciar els adolescents que amb la seva actitud poden provocar aquestes situacions". Assegura, ara, que la recuperació del Pol serà "dura", però vol "posar-se bé i començar una nova vida i poder explicar la seva experiència".