Prop de 150 autocaravanes fan una marxa lenta de protesta per la C-31

Denuncien que pateixen «discriminació» en alguns municipis on se'ls prohibeix aparcar

Marxa lenta d'autocaravanes a la C-31.
Marxa lenta d'autocaravanes a la C-31. | Norma Vidal
Redacció/ ACN
06 de març del 2023
Actualitzat a les 9:35h
Unes 150 autocaravanes han pres part en una marxa lenta que s'ha fet aquest diumenge 5 de març a la C-31 entre Cunit i Castelldefels. Ha estat una acció amb la qual s'ha volgut denunciar la "discriminació" que afirmen que pateixen en alguns municipis on els prohibeixen "aparcar a les zones habilitades". La protesta ha estat convocada per l'associació acaVANça i ha causat retencions a les Costes del Garraf.

El president de l'associació, Jesús Cerco, ha criticat ajuntaments com el de Castelldefels, que "confonen de forma premeditada acampar amb aparcar". Cerco ha remarcat que, pel fet de tenir una autocaravana, no significa que hagin d'acampar "més o menys", afegint que són molt conscients que no poden "treure una taula i unes cadires". En canvi, ha recordat que si no munten res a l'exterior, poden dormir a l'autocaravana, "és legal".

Expulsats als afores

Els propietaris d'autocaravanes denuncien que en determinats municipis no se'ls permet aparcar "a les àrees habituals". Cerco ha recordat que el Reglament General de Circulació permet a les autocaravanes estacionar a les mateixes zones que la resta de vehicles de categoria M. Per això creu que "darrere de tot això hi ha ingerències de determinats lobbies que no volen perdre el seu mercat".

Cerco també ha criticat que en alguns municipis es facin àrees d'aparcament per a autocaravanes als afores, apuntant que això tendeix a crear "guetos". "Estan promovent l'assentament perquè hi ha persones que s'hi instal·len", ha lamentat el president d'acaVANça. Al Baix Penedès, el Consell Comarcal promou una iniciativa per impulsar una xarxa d'àrees per a autocaravanes, en la qual prenen part set municipis.
 
La marxa lenta ha anat de Cunit a Castelldefels.

La marxa lenta ha anat de Cunit a Castelldefels. Foto: Norma Vidal