Què va passar al tràgic accident al Perelló? La investigació revela les possibles causes

Tres menors d'edat, veïns de Camarles, van morir al fatídic accident al Perelló i el conductor està en estat crític

Tres joves van perdre la vida al fatídic accident al Perelló.
Tres joves van perdre la vida al fatídic accident al Perelló. | Ariadna Escoda
06 de març del 2023
Actualitzat a la 13:29h
Catalunya va quedar totalment commocionada la tarda d'aquest diumenge 5 de març. Quan faltaven pocs minuts per les quatre de la tarda, els serveis d'emergències van rebre un avís per un foc en un barranc a la TV-3022, al Perelló, i allí van trobar-hi un vehicle que s'havia accidentat, precipitat i incendiat.

Quan van accedir al punt on s'havien produït els fets, van trobar-hi l'horror. Tres joves, menors d'edat, havien mort en aquest accident i un altre jove, de 19 anys, estava en estat crític per les ferides que havia patit i les cremades. Tots ells són veïns de Camarles i anaven a Pinell de Brai a veure un partit de futbol.

La notícia va córrer i la commoció es va estendre arreu, fins al punt que el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, es va desplaçar fins al lloc de l'accident i les xarxes socials es van omplir de mostres de condol, amb missatge inclòs del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Què va passar a l'accident del Perelló

Mentre el municipi de Camarles, famílies i amics dels difunts, encara estan assimilant els tràgics fets, els Mossos d'Esquadra segueixen amb la investigació per esclarir què va provocar l'accident al Perelló.

Segons ha avançat elCaso.cat, la tragèdia s'hauria produït arran d'un cúmul de despropòsits.

La hipòtesi de la policia catalana és que el cotxe anava a una velocitat superior a la indicada i també hi va haver una distracció que va obligar el conductor a fer un cop de volant.

Aquest canvi brusc de direcció va fer que el conductor perdés el control del cotxe i acabés caient pel barranc. Segons indica elCaso.cat, els fets es van produir just en un punt on no hi ha guarda-raïl —cinc metres més enllà sí que n'hi ha—. 

Quan el cotxe va impactar al barranc després de caure des d'una altura d'uns 20 metres, es va incendiar. El vehicle, de només tres portes, va fer que fos impossible per als ocupants sortir-hi. El conductor sí que ho va poder fer, però està en estat crític ingressat a la Vall d'Hebron per les ferides que li va provocar l'accident i cremades per l'incendi. 

La investigació segueix oberta, però els Mossos estarien treballant amb aquesta hipòtesi. Quan es tanqui l'atestat, serà el jutjat de guàrdia de Tortosa qui assumirà la investigació. Una tragèdia que ha commocionat tot el país.

Més d'un centenar de veïns fan tres minuts de silenci al Perelló

Més d'un centenar de persones del Perelló han fet tres minuts de silenci en record als tres adolescents morts aquest diumenge.

Els veïns s'han aplegat a les onze d'aquest matí davant de l'Ajuntament commocionats. La seva alcaldessa, Maria Cinta Llaó, ha afirmat que el veïnat està afectat perquè feia anys que a les Terres de l'Ebre no es vivia una "tragèdia" com aquesta.

"Són tres joves, sempre t'intentes posar a la pell dels familiars i dels veïns perquè als pobles menuts ens coneixem tots", ha expressat. A més, Llaó ha explicat que encara es desconeixen les causes del sinistre, però que en aquest punt de la carretera ja hi havia murs de protecció, ja que es tracta d'un punt "conflictiu".