La direcció nacional del PDeCAT nega cap coalició amb Junts a Tarragona

El partit assegura que fa setmanes que treballa en la llista i que en els pròxims dies anunciaran el seu candidat

El PDeCAT insisteix que es presentarà amb candidatura pròpia a Tarragona a les eleccions municipals.
El PDeCAT insisteix que es presentarà amb candidatura pròpia a Tarragona a les eleccions municipals. | ACN
07 de març del 2023
Actualitzat a la 13:01h
Les eleccions municipals se celebraran el pròxim 28 de maig i els diferents partits continuen posant el fil a l'agulla a les seves candidatures. Queden menys de tres mesos i la gran majoria de formacions ja han escollit, com a mínim, el seu cap de llista. A Tarragona, l'únic partit que encara no ho ha comunicat és el PDeCAT, que aquests dimarts s'ha pronunciat sobre una possible coalició o integració amb Junts per Catalunya.

En un comunicat, la direcció nacional han tancat la porta a cap acord amb Junts, desmentint així algunes informacions aparegudes en els darrers dies als mitjans de comunicació. En aquest sentit, el PDeCAT afirma que "no participarà de cap coalició amb Junts per Catalunya a la ciutat de Tarragona ni avalarà la integració de cap dels seus associats en aquesta candidatura".

El text insisteix en el compromís de concórrer a les eleccions municipals —també a la ciutat de Tarragona— dins la plataforma Ara Pacte Local, liderada pel PDeCAT i Ara Catalunya i que inclou també una vintena de partits d’àmbit local i nacional.
 

Fa setmanes que es treballa en la llista de Tarragona

La direcció executiva nacional del PDeCAT ha assegurat en el comunicat que "a la ciutat de Tarragona treballem des de fa setmanes per elaborar una llista pròpia no supeditada a cap altre projecte que doni resposta a les inquietuds dels tarragonins i tarragonines".

El dubte que encara hi ha és qui liderarà aquesta candidatura. En aquest sentit, la formació ha assenyalat que "en els pròxims dies anunciarem la persona que encapçalarà la llista així com la resta de membres que la integraran".

En aquest sentit, el 'Diari Més' ha explicat aquest dimarts que una de les opcions en què treballa la junta local del PDeCAT a Tarragona, liderada per Ramon Vilaltella, és integrar-se amb Junts amb dues persones en posicions de sortida.

L'altra opció que encara no està descartada és que Dídac Nadal, actual regidor de Junts per Tarragona a l'Ajuntament, lideri un projecte de caràcter municipalista amb el suport del PDeCAT.