Montserrat Caelles i Mariluz Caballero, números 3 i 4 de la llista de Junts a Reus

Teresa Pallarès les ha presentat aquest dimarts en el marc de la commemoració del 8M

La presentació s'ha fet des de la Terrassa Gaudí, amb les ulleres que Pallarès ha agafat com a logotip de campanya
La presentació s'ha fet des de la Terrassa Gaudí, amb les ulleres que Pallarès ha agafat com a logotip de campanya | Jordi Olària Gras
07 de març del 2023
Actualitzat a la 13:30h
Montserrat Caelles i Mariluz Caballero ocuparan el tercer i el quart lloc respectivament de la llista electoral de Junts per Reus a les municipals del 28 de maig. Teresa Pallarès, futura alcaldable, les ha presentat aquest dimarts des de la Terrassa Gaudí. Totes dues s'integraran a la llista de Junts per Reus com a independents, després que fa uns mesos es donessin de baixa del PDECat.

A falta de conèixer qui ocuparà el segon lloc de la llista, la candidatura ha començat aquest dimarts les presentacions de la capçalera de la butlleta electoral. Pallarès ha destacat que la presentació de Caelles i Caballero coincideix s'ha fet en el marc de la commemoració del 8M. "Demà és vuit de març, Dia de la Dona Treballadora, dia en el qual se celebren uns drets aconseguits des de fa molts anys", ha subratllat.

"Al principi no hi havia ni dret a votar per part de les dones, i avui en dia ens trobem amb dones que encapçalem llistes electorals", ha sentenciat. Ha destacat la tasca de govern que pot aportar ella després d'aquest mandat, però també les dues dones que ha presentat avui. Ha subratllat que Caelles i Caballero són dones "que ocupen llocs de responsabilitat, compromeses amb la gestió de la ciutat".
 

Montserrat Caelles i Mariluz Caballero, números tres i quatre de Teresa Pallarès

S'ha centrat a posar en relleu part d'aquesta tasca de govern de cadascuna d'elles. Montserrat Caelles és l'actual regidora de Promoció de Ciutat i de Relacions Cíviques. Pallarès l'ha definit com "experta en màrqueting i dinamització comercial i avesada a organitzar esdeveniments".

Unes característiques que ha concretat en projectes com la campanya de Nadal, els Bons Reus, la marca Gaudí o la promoció del vermut. De fet, ha recordat que va entrar a l'Ajuntament l'any 2015, quan ocupava la setena plaça de la llista de CiU amb Carles Pellicer al capdavant. L'any 2019 va pujar fins al quart lloc de la llista de Junts per Reus - PDECat, i ara se situarà a la tercera plaça de la candidatura de Pallarès.

La quarta plaça serà per a Mariluz Caballero, actual regidora d'Hisenda, de qui la futura cap de llista ha destacat "l'excel·lència" que considera que aportarà a la candidatura. La d'Hisenda és una regidoria amb poca projecció pública, com ha apuntat Pallarès, però considera que "ha sigut bàsica en un moment molt complicat com el de la pandèmia". També ha volgut subratllar la feina que ha fet en clau d'organització interna.

Caelles i Caballero han agraït la confiança que Teresa Pallarès els ha mostrat oferint-los llocs destacats a la llista electoral. També han assegurat que ha sigut un plaer compartir l'actual mandat amb ella a l'equip de govern, durant el qual, segons afirmen, han assentat les bases per treballar durant el pròxim. De fet, s'han mostrat convençudes que serà ella la pròxima alcaldessa de Reus.

Alhora, totes dues han volgut tenir un reconeixement per la confiança que, en el seu moment, els va mostrar Carles Pellicer. Montserrat Caelles en concret ha assegurat que "els pròxims quatre anys veurem una alcaldessa que es dirà Teresa Pallarès i que aconseguirà que Reus continuï sent el referent que és avui en dia". "Reus serà una ciutat motor al nostre territori", ha sentenciat.

Mariluz Caballero, per la seva banda, ha recordat que el mandat que ara acaba "han sigut quatre anys molt complexos". "Hem tingut situacions imprevistes, com la pandèmia o la crisi de la guerra d'Ucraïna", ha mencionat. Ha mencionat de manera especial que, des de la regidoria d'Hisenda, ha treballat quatre anys "amb planificació, rigor, responsabilitat i realisme".