La pèrgola de la plaça Corsini de TGN, en l'aire: informes desfavorables

Mercats de Tarragona decidirà en els pròxims dies si modifica el projecte o l'atura temporalment

09 de març del 2023
Actualitzat a les 10:36h
El projecte preveu la instal·lació de la pèrgola entre el carrer Canyelles fins al carrer Soler.
El projecte preveu la instal·lació de la pèrgola entre el carrer Canyelles fins al carrer Soler. | SEA Arquitectos
El projecte d'instal·lació d'una pèrgola a la plaça Corsini de Tarragona està en l'aire. Mercats de Tarragona, l'empresa municipal encarregada de la iniciativa, ha rebut dos informes desfavorables en relació amb el projecte presentat, segons ha avançat el 'Diari Més'. Ara, el consell d'administració ha de decidir si esmena el projecte o l'atura temporalment.

Els dos informes desfavorables provenen del Departament d'Arquitectura i de la Brigada Municipal. Segons el citat mitjà, ambdós detecten que la proposta executiva del projecte encara no dona compliment a alguns aspectes tècnics en matèria d'arquitectura i de jardineria.

D'altra banda, fa un mes, el president de Mercats de Tarragona, Dídac Nadal, va manifestar que el projecte original s'havia encarit a causa de la inflació i de les modificacions que s'han fet en base a les indicacions dels diferents informes preceptius.
 

Una reivindicació veïnal

Cal recordar que la pèrgola de la plaça Corsini és una reivindicació veïnal, per tal de donar ombra a una part de la plaça, molt exposada al sol. En aquest sentit, la instal·lació del tendal està prevista entre els carrers Canyelles i Soler, en la part més allunyada de l'entrada del Mercat Central.

Es preveu que pèrgola es complementi amb la instal·lació de bancs de granit i jardineres. Així mateix, també s'ha tingut en compte la convivència amb les terrasses que s'instal·len a l'espai i els requeriments de seguretat dels cossos d'emergència.

Inicialment, el projecte, dissenyat per SEA Arquitectos, estava pressupostat en 90.000 euros, però les modificacions introduïdes i la inflació van disparar el cost fins als 125.000 euros.