​Fundeen i IB Vogt impulsen el creixement de la comarca de Segarra amb tres nous parcs eòlics

​Les instal·lacions estaran situades en els municipis de Ribera d'Ondara, Talavera, Montoliu de Segarra i Llorac, i els veïns podran invertir-hi de manera prioritària i beneficiar-se dels seus ingressos

La producció d'energia estimada pels parcs evitarà l'emissió anual de 137.657 tones de CO₂.
La producció d'energia estimada pels parcs evitarà l'emissió anual de 137.657 tones de CO₂. | Fundeen
13 de març del 2023
Fundeen, la plataforma líder de conversió d'energies renovables per a particulars promou juntament amb IB Vogt tres nous parcs eòlics a les províncies de Lleida i Tarragona, continuant amb la seva aposta per les energies verdes i pel desenvolupament socioeconòmic de la regió.

Concretament, són els projectes de 'Conca de Barberà I', situat en el municipi de Ribera d'Ondara (Lleida); el de 'Conca de Barberà II'; situat entre Ribera d'Ondara i Talavera (Lleida); i el del de 'Conca de Barberà III', la instal·lació del qual es realitzarà a Montoliu de Segarra i Talavera (Lleida), i Llorac (Tarragona).

Els interessats a invertir en aquests projectes podran fer-ho a través de Fundeen, la plataforma de finançament participatiu referent en inversió de projectes d'energia renovable a Espanya. Aquesta entitat compta amb l'autorització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i està adherida als Principis d'Inversió Responsable de l'ONU. Fundeen compte amb més de 13.300 usuaris registrats i ha gestionat inversions en projectes d'energies renovables per un valor superior als 7,6 milions d'euros, evitant la generació més de 500 milions de tones de CO₂.
 

Conviden a tota la ciutadania el pròxim 16 de març a participar en una jornada on es presentarà el detall dels projectes. Foto: Fundeen



Els veïns de la zona tindran l'oportunitat d'adquirir de manera prioritària participacions en aquests projectes, tal com estableix l'art. 9 bis del Decret llei 24/2021 d'acceleració del desplegament de les energies renovables distribuïdes i participades de la Generalitat de Catalunya. Per això, s'ofereix un préstec subordinat, a 15 anys un tipus indicatiu d'entre el 5,5% i el 7,5%, amb una inversió mínima de 500 euros per participació.

Així, els inversors de les comarques elegibles -Segarra, Conca de Barberà i Alt Camp, formades per +70 municipis en les quals habiten prop de 75.000 persones- podran beneficiar-se prioritàriament dels ingressos generats per l'energia produïda per aquests tres parcs eòlics.

Els projectes


Els projectes 'Conca de Barberà' se situen al llarg dels municipis de Ribera d'Ondara, Talavera i Montoliu de Segarra (Lleida), i Llorac (Tarragona), i de forma combinada sumen una potència de 140 MW, la qual cosa suposa una producció anual estimada de 458.855 MWh. Es troben en fase de desenvolupament i la seva construcció està prevista que comenci a principis de 2024. La producció d'energia estimada pels parcs evitarà l'emissió anual de 137.657 tones de CO₂, o el que és el mateix, impedirà cada any l'emissió de tant CO₂ com el que generaria un camió de mercaderies en recórrer 41.315.529 km.

Amb l'objectiu que totes les persones i institucions locals puguin conèixer les dades dels projectes de primera mà, han organitzat diferents jornades obertes a tot el públic.
La primera d'elles ja va tenir lloc el dia 7 de març, amb una participació aprox. de 60 persones.

La segona tindrà lloc al Restaurant Casa Somsomnis per a dijous que ve 16 de marc a les 15.30H, mitjançant la qual es convida a tots els lectors a participar en aquesta.

Sobre Fundeen


Fundeen és una plataforma de conversió en projectes d'energia renovable creada el 2017 pels germans Nacho i Adrián Bautista a Àvila, la seva ciutat natal, i compta també amb oficines a Madrid. A través de Fundeen s'han canalitzat el finançament de més de 14 projectes d'energia solar.

L'objectiu de la companyia és fer viables projectes de generació energètica sostenible en els quals sigui partícip tota la ciutadania, oferint informació completa, clara i transparent.

Autoritzada per la CNMV, Fundeen és un dels primers proveïdors europeus de finançament participatiu i a més, ha estat distingida amb el segell BCorp, reservat a les empreses amb impacte positiu en la societat. Actualment, compta amb més de 13.000 usuaris registrats i ja ha finançat la construcció de plantes d'energia solar per valor de 7,6 milions d'euros, evitant amb ells l'emissió de més de 500 milions de tones de CO₂ a l'atmosfera.

Fundeen analitza en profunditat tots els projectes on inverteix, escollint únicament els més idonis per a oferir-los en la seva plataforma als estalviadors. Prova d'això és que del mig miler de projectes analitzats per l'empresa, menys d'una vintena han superat tots els requisits de selecció.