1 de 10
Societat

Calafell vol aconseguir que 20.000 residents s'empadronin al municipi

L'Ajuntament engega una campanya perquè els residents que no estan empadronats, ho facin

Imatge de Calafell Platja. | Ajuntament de Calafell
per Marc Guitart, Calafell | 13 de març de 2023 a les 11:10 |
L'Ajuntament de Calafell vol que fins a 20.000 persones que resideixen al municipi, però no estan censats, s'empadronin i passin a ser nous ciutadans de Calafell. Des del consistori calculen que aquest és el nombre d'habitants que viuen al municipi sense estar censats, el que fa que la població real no siguin els 30.000 empadronats que marca el cens, sinó 50.000 habitants.

"Si s'empadronen ajudaran a aconseguir més serveis i més recursos econòmics per al seu nou municipi, dels quals també se'n beneficiaran", ha remarcat l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré. I és que la diferència entre la població empadronada i la real genera, segons el batlle, "grans inconvenients".


Per una banda, es tracta d'una càrrega afegida sobre serveis com l'ensenyament o la sanitat, en els quals la Generalitat es basa en la població empadronada per oferir-los. Per altra banda, l'Estat fa una aportació econòmica segons els habitants, que ara és de cinc milions d'euros anuals, però que creixeria fins als nou milions si tothom que viu al municipi s'empadronés.

Campanya dirigida als no censats

Per aquest motiu l'Ajuntament ha engegat una campanya que va dirigida a aquesta bossa de ciutadans no empadronats, perquè facin el pas. Esgrimeixen motius com el clima o les bones connexions per mirar de convèncer aquests ciutadans. També s'ha editat una guia de benvinguda on es recull tot allò que pot necessitar saber una persona o família que acabi d'arribar al municipi. 
 
Participació