Instal·laran un nou hub internacional d'enginyeria a la Canonja

Es crearan nous llocs de feina i s'hi desenvoluparan projectes per tot Europa

El nou 'hub' s'ubicarà a la planta de BASF de la Canonja.
El nou 'hub' s'ubicarà a la planta de BASF de la Canonja. | Cedida
TarragonaDigital
14 de març del 2023
Actualitzat a les 17:11h
BASF instal·larà un nou 'hub' internacional d'enginyeria a la planta de la Canonja (Tarragonès) i a Madrid, on es desenvoluparan projectes per tot Europa. L'anunci l'ha fet aquest dimarts el director general del grup a Espanya, Carles Navarro, durant la presentació de resultats anuals.

El responsable ha explicat que la instal·lació d'aquest nou 'hub' suposarà la creació de nous llocs de feina, tot i que no n'ha concretat el nombre total. En paral·lel, Navarro ha detallat que les vendes de la multinacional a l'Estat han augmentat un 16% aquest 2022 i han assolit els 1.562 milions d'euros.

Pel que fa a les previsions, enguany es preveuen unes vendes d'entre 84.000 i 87.000 milions d'euros.
 

Les contractacions de nous treballadors ja han començat

El director general de BASF a Espanya ha explicat que estan configurant el 'hub' i que els projectes —encara per determinar— es començaran a desenvolupar aquest any. Serà el segon centre que obrirà la companyia en els últims quatre anys a l'Estat, ja que el 2019 es va posar en marxar BASF Digital Solutions a Madrid, en el qual treballen 500 persones.

Tot i que no ha especificat el calendari del desplegament del nou 'hub' ni la xifra del personal que es contractarà, Navarro ha destacat que la decisió d'ubicar-lo a les instal·lacions tarragonines i madrilenyes demostra la "confiança" en la divisió espanyola.

"Som ambiciosos, contractarem a totes les persones que necessiti el grup, en funció dels projectes que arribin, però el més important és que la decisió està presa i que es confia en Tarragona i Madrid com a base per crear equips nous d'enginyers, amb alta qualificacions, per treballar en projectes d'àmbit europeu i global", ha assegurat Navarro.

Pel que fa a les contractacions de nous treballadors, el director general ha subratllat que ja han començat i que el procés està obert tant per a empleats interns d'altres indrets com externs. En aquest sentit, ha assenyalat que a priori no es preveuen recol·locacions d'altres centres després de l'anunci de la multinacional de reestructurar la plantilla.
 

Un 16% més de facturació

A banda de l'anunci del nou centre, Navarro ha presentat els resultats econòmics de l'any passat. L'empresa ha aconseguit 1.562 milions d'euros, els quals representen un creixement d'un 16% de les vendes respecte a l'any 2021. Segons ha explicat el seu responsable, l'increment de la facturació es deu la pujada dels preus (+19%) i a la caiguda dels volums (-2%).

La incertesa generada per la guerra d'Ucraïna, conjuntament amb l'increment dels costos de producció i de l'energia, han impactat, sosté Navarro, en els números de la companyia. "Malgrat això, BASF s'ha defensat i ha resistit de forma sòlida durant l'any 2022", ha valorat.

En referència a les inversions, ha destacat que s'han xifrat en 50 milions a l'Estat i que s'han superat les expectatives inicials en un 16%. A més, ha indicat que la multinacional invertirà 40 milions d'euros aquest any per millorar les seves instal·lacions i l'activitat.
 

La planta de la Canonja manté una activitat "raonable"

Preguntat sobre el negoci a la planta de la Canonja l'any passat, Navarro ha explicat que ha funcionat "raonablement bé" perquè les tres àrees de producció han tingut una "ocupació raonable", a diferència d'altres centres més dependents de la indústria de l'automació, on hi ha hagut manca de producció.

"Estem contents d'haver mantingut la nostra activitat i les inversions per assegurar-ne la continuïtat", ha asseverat. En l'acte de presentació dels resultats anuals, Navarro també ha recordat les passes fetes per la companyia en matèria de sostenibilitat i de descarbonització, així com la transformació digital amb la instal·lació del 5G a la Canonja.