Torna «Reviu el Centre Històric», el cicle que apropa la festa i la cultura a Valls

La nova edició del cicle arrenca aquest dissabte 18 de març i s'allargarà fins a finals de maig

Imatge de la plaça del Museu Casteller
Imatge de la plaça del Museu Casteller | ACN
15 de març del 2023
Actualitzat a les 12:39h
Valls reinicia el cicle Reviu el Centre Històric. Festa i cultura al carrer. La proposta, organitzada omplirà els carrers i places del nucli antic d'activitats lúdiques i familiars els dissabtes al matí. El projecte, impulsat per les regidories de Centre Històric i Cultura, a més de ser una aposta lúdica i festiva de caràcter estable a la ciutat, vol atreure a tots els vallencs i vallenques per redescobrir el centre històric i contribuir a la dinamització del comerç de proximitat de Valls, com també el mercat de la fruita i la verdura que ha retornat al seu espai tradicional.

Així, una part de les activitats se celebraran a la plaça del Museu Casteller de Catalunya, espai per a vianants a tocar del centre comercial de Valls i que comunica, a la vegada, les històriques places del Blat i de l'Oli, on s'ubica el mercat setmanal de Valls. El programa del cicle inclou a més espectacles de caràcter itinerant per estendre les activitats festives a altres carrers i places del centre històric.

La nova edició del cicle arrenca aquest dissabte 18 de març i s'allargarà fins a finals de maig, per omplir d'activitats d'animació i festa al carrer els dissabtes. El programa inclou activitats molt diverses per a tots els públics, des d'atraccions infantils com inflables, així com activitats d'animació teatral i música.
 

Vuit activitats

En total s'han programat vuit d'activitats que s'estendran fins al proper 27 de maig. Entre les propostes, hi destaquen els espectacles familiars itinerants "Dragon ST" presentat per Jam, "Traps" de la Cia Efímer, "Open Door" presentat per Pere Hosta, "Rum-Rum Trasto Karts" de la Cia Xip-Xap. També hi trobarem inflables que s'instal·laran a la plaça del Museu Casteller de Catalunya perquè menuts hi puguin participar.

En l'apartat de les actuacions musicals hi posaran el ritme itinerant, per carrers i places, Always Drinking Marching Band que presenta "El carrer és nostre", i Orkestrònia s'instal·larà a la plaça del Museu Casteller, amb els seus instruments musicals de creació pròpia, fets amb materials recuperats. Finalment, un vermut swing omplirà de balladores i balladors la plaça del Museu Casteller de Catalunya en aquest cicle, que vol omplir de vida, festa i cultura el nucli vallenc.