Vallsgenera ofereix una nova línia d'activitats entre els programes formatius

Es tracta de la Formació Professional Ocupacional Dual

Imatge de la visita que ha fet l'alcaldessa a una de les empreses participants
Imatge de la visita que ha fet l'alcaldessa a una de les empreses participants | Albert Oliva
15 de març del 2023
Actualitzat a les 15:36h
Vallsgenera ha obert enguany una nova línia d'activitat entre els seus programes de formació ocupacional. En concret, des de finals de gener s'ha activat per primera vegada un programa de Formació Professional Ocupacional Dual, en una iniciativa finançada pel Servei d'Ocupació de Catalunya i que compta amb la col·laboració de l'Institut d'Educació Secundària Jaume Huguet de Valls i diferents empreses del sector de la fabricació mecànica.

Aquest nou programa de FP Dual combina la formació de persones en situació d'atur, preferentment joves d'entre 16 i 29 anys, mitjançant un certificat de professionalitat i la subvenció d'un contracte de formació i aprenentatge en una empresa. L'objectiu principal és faciltiar a persones amb dificultats per accedir al mercat laboral l'adquisició de competències i la millora de la seva qualificació professional, mitjançant l'accés a una formació especialitzada (certificat de professionalitat de nivell 1) i un contracte de formació en alternança.
 

Participació de les empreses de Valls

En tot el procés, tant els i les aprenents com les indústries que participen en el programa estan acompanyats pels serveis d'empresa i ocupació de Vallsgenera. La jornada laboral dels participants es distribueix entre un 35% destinat a la formació i el 65% de treball directe a l'empresa. La formació que Vallsgenera imparteix es fa als espai de l'Institut Jaume Huguet amb qui s'ha signat un conveni de col·laboració per l'ús d'espais, mentre que la part d'aprenentatge mitjançant la contractació laboral es realitzen en 7 indústries de Valls, l'Alt Camp i el Baix Camp.

En concret, en aquest primer programa de FP Dual s'hi han sumat les empreses vallenques Andreu Manteniment Industrial, AMOC 2016, Metalcam Mechanical Projects i Estampacions Metalúrgicas Sadma, així com les companyies Maniteg (la Selva del Camp), Insavi Equipamentos Avícolas (Alcover) i Industrialitzación Máquinas Inyección (el Pla de Santa Maria). En aquesta primera edició, 8 persones han iniciat a principis d'enguany la formació i les pràctiques en empreses, en un programa que preveu la seva finalització d'aquí un any.