Nou pas per a la rehabilitació de la Necròpolis de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona cedeix espais de la Tabacalera al Ministeri de Cultura per fer unes obres que costaran uns 7 MEUR dels Next Generation

La Necròpolis de Tarragona és un espai d'alt valor patrimonial.
La Necròpolis de Tarragona és un espai d'alt valor patrimonial. | TarragonaDigital
17 de març del 2023
Actualitzat a la 13:33h
L'Ajuntament de Tarragona cedirà indefinidament part del complex de la Tabacalera al Ministeri de Cultura per rehabilitar el Museu i la Necròpolis Paleocristiana. Així ho ha acordat el plenari celebrat divendres al matí i que respon a les actuacions del Pla de recuperació, manteniment i rehabilitació dels patrimonis històrics amb ús turístic del Ministeri.

Se cedeixen 3.745 metres quadrats que inclouen el taller, el magatzem dels jardiners, els magatzems 1 i 2, l'accés a la Cripta del Roser, la Cripta dels Arcs i les restes de la Basílica de Sant Fructuós. La rehabilitació es farà gràcies a la inversió de 7.000.000 d'euros dels fons Next Generation i inclou aquesta cessió de caràcter permanent.

Nou pas per reformar la Necròpolis de Tarragona

El mes de gener passat havien de començar les obres del Museu de la Necròpolis, segons l'anunci fet pel ministre de Cultura, Miquel Iceta, a finals de maig de l'any passat. La previsió no es va complir per diversos processos administratius, segons va explicar la directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Mònica Borrell, a l'ACN.

La directora va assenyalar que enguany s'havia de fer la licitació del concurs d'idees i les obres podrien començar a finals del 2024, per tenir l'actuació executada abans del juny del 2026.