1 de 10
Alt Camp

Torna la Favatada Popular de Valls: Totes les propostes gastronòmiques de 2023

Se celebrarà l'1 d'abril al Pati entre les 12.00 h i les 14.30 h

Imatge d'una edició anterior de l'esdeveniment | Cedida
per Albert Oliva, Valls | 20 de març de 2023 a les 12:27 |
Arriba una nova edició de la Favatada a Valls. L'Ajuntament i l'Associació de Restauradors impulsen la cinquena edició d'aquest esdeveniment gastronòmic. Amb el lema «De l'hort al plat», els restaurants de la capital de l'Alt Camp compartiran protagonisme amb els agricultors amb l'objectiu de posar en valor aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. A partir d'avui es poden adquirir a l'Oficina Municipal d'Informació i Turisme els tiquets per a la favatada popular que se celebrarà al Pati el proper dissabte 1 d'abril.

Tot i així, entre el 20 de març i el 9 d'abril, la cuina de les faves ja serà la protagonista de les cartes dels restaurants de Valls. Enguany se sumen a la mostra 13 establiments de restauració que incorporaran la cuina de les faves als seus menús de la nova temporada, amb una gran varietat de receptes que aniran de les propostes més tradicionals fins a les més atrevides.


La favatada popular se celebrarà l'1 d'abril al Pati entre les 12h i les 14.30h, en una jornada festiva on els assistents podran gaudir de la típica favatada catalana elaborada per l'Associació de Restauradors. La venda dels tiquets per a les racions de faves es poden adquirir, a partir d'avui 20 de març fins el 31 de març, anticipadament a l'Oficina de Turisme (carrer de la Cort, 3), de dilluns a dissabte de les 10.30h a les 13h i de les 16.30h a les 19h, i diumenge de 10 a 14.00h. El preu és de 3,5 euros i el tiquet inclou una ració de faves i un plat de ceràmica fet a mà.
 

Mostra de Cuina de les Faves

La mostra gastronòmica dedicada a les faves arrenca avui 20 de març i s'allargarà fins al 9 d'abril. Durant aquestes tres setmanes, 13 restaurants incorporaran a les seves cartes un plat diferent amb faves en una mostra que posarà en relleu la gran varietat de receptes de la cuina que giren al voltant de les faves, des de propostes més tradicionals fins a atrevides i noves aportacions gastronòmiques.


Així, als restaurants de Valls es podran provar el saltat de faves i calamarsets (Ca l'Àngel), remenat de favetes, calçots i torreznos (Ca la Ninona), favetes saltejades amb pernil (Cítric), favatada mar i muntanya (el Trispolet), faves a la catalana (Julià Mallol), faves de la padrina (KdValls), faves amb bacallà (La Licorera), coca de faves a la cervesa artesana, calçots i sardina fumada (La Providència), favetes terra i mar (Luga), puré de faves amb carxofes, gambes i cruixent de menta (Masia del Pla), faves a la catalana (Nou Milán), pizza de faves amb virutes de pernil ibèric i ou (Planeta Kasteller), i faves amb cansalada «Joselito» i calamarcets (Portal 22).
Participació